Waiting on Wednesday #059

Waiting on Wednesday er beregnet til at vise bøger frem som jeg ser frem til at læse. Det er min måde til at inspirere til andre gode læseoplevelser i fremtiden.

Titel: Mechanica
Forfatter: Betsy Cornwell
Udgivelsesdato (forventet): Er udkommet

Nicolette’s awful stepsisters call her “Mechanica” to demean her, but the nickname fits: she learned to be an inventor at her mother’s knee. Her mom is gone now, though, and the Steps have turned her into a servant in her own home.

But on her sixteenth birthday, Nicolette discovers a secret workshop in the cellar and begins to dare to imagine a new life for herself. Could the mysterious books and tools hidden there—and the mechanical menagerie, led by a tiny metal horse named Jules—be the key to escaping her dreary existence? With a technological exposition and royal ball on the horizon, the timing might just be perfect for Nicolette to earn her freedom at last.

Grund til jeg glæder mig: Jeg kan jo ikke få nok af eventyrgenfortællinger, og den her passer lige ind i kategorien. Askepot er ikke det eventyr jeg har læst mange genfortællinger af, men denne version lyder lige særpræget nok til at den tiltaler mig. På en eller anden måde minder den mig en lille smule om Cinder, dog uden at være fuldkommen kopieret.

Hvad glæder I jer ellers til at læse?

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *