All is Fair (Emma Newman, 2013)

William Iris struggles to keep the throne of Londinium whilst hated by his own court and beset by outsiders, while Cathy discovers the legacy of her former governess. But those who dare to speak out about Society are always silenced. Sometimes for good. 

While trying to avoid further torments from the mercurial fae, Sam finds himself getting tangled in the affairs of the Elemental Court. But an unexpected offer from the powerful and enigmatic Lord Iron turns out to be far more than Sam bargained for.

Max and the gargoyle are getting closer to uncovering who is behind the murder of the Bath Chapter and the corruption in London and Max finds the gargoyle’s controversial ideas harder to ignore. Can he stay true to his sworn duty without being destroyed by his own master, whose insanity threatens to unravel them all?

(Tekst fra goodreads)

IMG_3585

Det gik ret hurtigt med at komme i gang med den sidste bog om Cathy og alle hendes problemer. Jeg vedholder min mening om at hun er hovedpersonen, på trods af mange af de andre personer i bogen, og det er primært stadig fordi jeg syntes hendes historie bliver ved med at være den mest spændende. Især her i den sidste bog tager hendes historie lidt mere fart, for nu bliver hendes feministiske kamp meget mere virkelig. Jeg er vild med den iver hun har for at give det oldgamle samfund hun lever i et ordentligt spark bag i for at opdatere det for alle og enhver.

Cathys historie er samtidig med til at binde mange af de andre historier sammen fordi der bliver smedet rænker på kryds og tværs af alle disse feguder. De spiller dog en mindre rolle i denne bog, og det havde jeg intet imod, de var ærlig talt lidt irriterende nogle gange. Derimod er det menneskene der træder frem og skal stå til ansvar for deres egne handlinger, på godt og ondt. Sams udvikling blev jeg noget overrasket over, den havde jeg oprigtig talt ikke set komme, og det var en glædelig overraskelse at bogen kunne overraske på den måde.

Jeg blev mere og mere glad for Will som person i den her bog, i takt med at han blev opmærksom overfor de plot der blev udført overfor ham. Det forhold ham og Cathy har udviklede sig også mere og mere, men ikke i voldsom hast som mange andre bøger har tendens til at gøre, hvilket –for mit vedkommende – gjorde at det virkede en smule mere realistisk emotionelt. Jeg kunne godt lide hvordan historien endte for Will og Cathy og kunne faktisk godt tænke mig at læse mere om bare de to.

De to forrige bøger har begge haft ret dramatiske cliffhangers som afslutninger, hvilket har holdt tempoet højt igennem hele serien. Og tempoet var der også hele vejen igennem den sidste bog, nogle gange så meget at jeg bare lige blev nødt til at læse det næste kapitel for at kunne holde spændingen ud. Til gengæld, åha, den slutning på serien var jeg ikke tilfreds med. Den var alt, alt, alt, alt for åben! Jeg har intet imod åbne slutninger, men den her var seriøst mangelfuld på svar til spørgsmål for mange ting. Jeg sad tilbage med en følelse af at være blevet snydt for kapitler der manglede i bogen. Jeg tror helt ærligt at Newman godt kan skrive en hel bog mere om bare Cathy og Wills historie, og den vil jeg være meget villig til at læse for at få svar på alle mine ubesvarede spørgsmål!

3 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *