Between Two Thorns (Emma Newman, 2013)

Something is wrong in Aquae Sulis, Bath’s secret mirror city.

The new season is starting and the Master of Ceremonies is missing. Max, an Arbiter of the Split Worlds Treaty, is assigned with the task of finding him with no one to help but a dislocated soul and a mad sorcerer.

There is a witness but his memories have been bound by magical chains only the enemy can break. A rebellious woman trying to escape her family may prove to be the ally Max needs.

But can she be trusted? And why does she want to give up eternal youth and the life of privilege she’s been born into?

(Tekst fra goodreads)

IMG_3577

Den her serie så jeg på nettet et eller andet sted for noget tid siden, og det var faktisk bare coverne jeg forelskede mig i. Samtidig da jeg så læste videre at historien foregår i Bath og diverse andre store engelske byer tænkte jeg at det ikke kunne gå helt galt. Tilføj dertil en hel del konspirationsteorier og feer oveni hatten og du har et meget kompliceret plot der tager en hel del tid at finde hoved og hale i.

Historien handler primært om Cathy, en Society kvinde som forsøger ihærdigt at slippe væk fra den verden hun er vokset op i, og det er lykkedes for hende i en lille årrække indtil hendes familie finder hende igen. Cathy må nu indse at blive trukket tilbage til et patriarkalsk samfund og en forholdsvis brutal familie og et forestående bryllup til en mand hun ikke kender.

Jeg tror ubevidst jeg tog det valg at vælge Cathy som hovedperson for bogen, på trods af der nok reelt set er 4-5 stykker, men Cathy var den af dem jeg fandt mest interessant og kompliceret og med flest karakterlag. Det var også hendes historie jeg fandt mest fascinerende og til tider nervepirrende. Udover Cathy følger man også hendes kommende mand og de kvaler han går igennem for at tilpasse sig til tanken om at skulle gifte sig med Cathy. Will, som han hedder, faldt mig umiddelbart som en okay karakter med et par sider af ham som jeg har lyst til at give en kæmpe lussing. Samtidig følger man Sam og Max der ufrivilligt får en opgave om at løse et kæmpe kup af en art, kan man vel sige.

Hele historien udspiller sig fra de 4 forskellige personer synspunkter, og i starten var det vanvittigt forvirrende at læse dem på kryds og tværs og jeg tror jeg var mindst halvvejs i bogen før jeg begyndte at kunne skille dem fra hinanden. Især Sam og Max havde jeg svært ved at skille af fra tid til anden. En af grundende til det var lidt forvirrende er fordi historien udspiller sig i 3 forskellige verdner; vores almindelige menneskeverden (Mundanus), en slags fegud-fængesel (Exillium) og så den mellemverden imellem som er en slags Victoriansk verden (Nether) hvor man ikke ældes overhovedet. Der var mange ting at finde rundt i med de tre forskellige verdner og det er primært grunden til at bogen her får 3 stjerner.

På plussiden skal bogen have ros for hvor hurtigt historien skrider frem. Der er ikke rigtig nogen mellemhistorie, hvor man bare sidder og venter på at handlingen virkelig skal tage fat. Der er gang i den lige fra starten af og den slags elsker jeg – på trods af at det kan være utrolig forvirrende. Bogen slutter meget brat hertil, hvilket gør at man bare må have fat i den næste bog i serien, hvilket jeg nu vil gøre.

3 star

You may also like

2 Comments

  1. Hvor mange bøger er der i serien?

    Jeg elsker, hvor ambitiøs den lyder! Problemet er, som du selv nævner, at det ambitiøse ofte kan blive overvældende, men hvis historien bare strækker sig over nok bøger, så bliver den forvirrende del jo straks en mindre procentdel, og dermed en større nydelse – for vi kan vel allesammen blive enige om, at noget af det bedste, at ambitiøse, storslåede og gennemførte universer, som tager dig med på rejse! (:

    // http://www.moonlitmadness.dk

    1. Der er 3 bøger i alt, og de hænger meget tæt sammen. Så tæt sammen at man næsten ikke kan skelne hvor de skiller fordi deres slutninger og begyndelser linker sig så godt sammen.

      Den bliver også bedre for hver bog, der kommer også anmeldelser på de to andre i serien senere. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *