A Grimm Warning (Chris Colfer, 2014)

Conner Bailey thinks his fairy-tale adventures are behind him–until he discovers a mysterious clue left by the famous Brothers Grimm. With help from his classmate Bree and the outlandish Mother Goose, Conner sets off on a mission across Europe to crack a two-hundred-year-old code.
Meanwhile, Alex Bailey is training to become the next Fairy Godmother…but her attempts at granting wishes never go as planned. Will she ever be truly ready to lead the Fairy Council?

When all signs point to disaster for the Land of Stories, Conner and Alex must join forces with their friends and enemies to save the day. But nothing can prepare them for the coming battle…or for the secret that will change the twins’ lives forever.
The third book in the bestselling Land of Stories series puts the twins to the test as they must bring two worlds together!

(Tekst fra goodreads)

IMG_4176

Jeg vil tro jeg har ventet godt et år på at komme i gang med den tredje bog i Colfers Land of Stories serie, og det er primært fordi jeg har ventet på at få den i paperback udgaven, så den selvfølgelig matchede de andre bøger på hylden. Derfor tog det også et par kapitler før at jeg kom i tanke om alt der var sket siden sidst. Så jeg syntes det var rigtig fint at de første mange kapitler var delt mellem tvillingerne, og hver deres synspunkt. Så man startede med at læse lidt om hvordan Connor tilpassede sig sit liv i den normale verden uden sin søster, og derefter kunne man så læse om Alex der var ved at tilvænne sig livet som den næste Fairy Godmother i eventyrlandet.

De to første bøger havde nogle ret store skurke der skulle besejres og jeg var lidt spændt på hvilken skurk der nu skulle omskrives af Colfer. Men i stedet for at trække på en af de klassiske, bragte han de to verdner tættere sammen ved at skabe en trussel udefra, så at sige.

””There is history everywhere you look, some noble, some terrible, but highly important nonetheless.” Connor took what she said to heart. He looked out the window and wondered just how many people had traveled down these streets before him, and what their lives had been like.”

Jeg holder stadig ved at disse bøger er værd at læse, også selvom de i princippet er skrevet til børn (10-13 års alderen vil jeg påstå). Jeg syntes i hvert fald stadig at der er meget at komme efter som helt almindelig voksen. For som voksen kan man stadig nyde godt af uskylden i børnedelen af historien, men man kan også se andre ting i genfortællingerne og humoren som børn måske ikke ville kunne. Især tvillingerne selv bidrager med en hel del humor.

Samtidig er det så fint at bøgerne også følger tvillingernes alder, og at de er blevet et år ældre for hver bog der er gået. Nu hvor det er blevet omkring de 14 år, kommer der pludselig andre problemer på banen end ’bare lige’ at besejre den onde skurk. Nu kommer puberteten også ind over billedet og både drenge og piger skal sættes i relief hos tvillingerne.

”Alex offered her hand to the empress. Elvina sneered down at it; she had never trusted a human before, but she knew Alex was a woman of her word. Empress Elvina shook Alex’s hand and the deal was made. There was no going back now. ”My army is at your disposal, Fairy Godmother,” the empress said with a small bow.”

Den eneste grund til at jeg ikke kommer til at give den her bog topkarakter, er de mange ubesvarede spørgsmål og cliff-hangers, både store og små. For det er jo en serie bog, og der skal være noget mere at arbejde videre med, men åh hvor jeg hader at sidde i det uvisse og ikke få svar på alle spørgsmålene når den sidste side i bogen er vendt. Jeg kan måske godt regne nogle af tingene ud, men jeg kan jo ikke vide mig sikker, og det er så irriterende.

Den næste bog i serien er jo næsten lige udkommet – men ikke i paperback! – og jeg kan læse mig frem til visse ting på nettet, men det irriterer mig. Jeg ser frem til at læse videre i Colfers serie, og hvor mange han vil ende med at kunne skrive. Indtil nu er der planlagt 5 bøger i alt, og nu kan jeg bare gå og ventet på at nr 4 kommer i paperback.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *