Lunar Chronicles Read-Along

Er du en af dem der har kigget længe på coveret til den meget omtalte bog Cinder, men bare ikke har fået taget dig sammen til at læse den endnu? Eller sidder du som mange andre på nåle og venter i spænding på at den sidste bog i serien udkommer til November? Uanset om du tilhører den første eller sidste gruppe af denne opdeling, kommer der nu en read-along for alle der har interesse.

For de der ikke ved det, så er The Lunar Chronicles en serie skrevet af Marissa Meyer der omhandler pigen Cinder, halvt mekaniker halvt cyborg. Hendes serie på i alt fire bøger genfortæller de klassiske eventyr vi alle kender på en meget moderne facon. Askepot (Cinderella à Cinder) er blevet en halv cyborg der samtidig er mekaniker, og desuden fra rummet oven i købet. Den lille rødhætte (Scarlett) er en kæmpende grøntsags sælger som forelsker sig i ulven (Wolf). Rapunzel (Cress) har tilbragt sit liv på en satellit fremfor i et tårn, mens hun har fungeret som overvågningsinstrument. Og i den sidste ventede bog finder vi ud af hvordan Snehvide (Winter) bliver fortolket. Alt sammen er sat i en fremtidsverden hvor mennesker har fundet ud af at befolke månen, alt imens dødelige virusser spredes over landet og månefolket truer med invasion. Der er spænding og romance til alle og enhver, alt sammen krydret med en hel del science fiction.

Helt tilfældigt faldt jeg over denne fælleslæsning igennem blogs der henviser til blogs; men det er The Book Addict’s Guide der er vært og har lagt retningslinjerne (klik ind, for der er også tilmelding for de der har lyst, så man kan holde øje med hvor mange deltager). Og som sagt er det fuldstændig lige meget om du for første gang vil stifte selskab med Cinder og hendes følge, eller om du lige vil opfriske det hele inden den sidste bog udkommer; alle er velkomne!

Det hele strækker sig over 4 måneder, hvilket vil sige man praktisk talt har en måned til at læse hver bog – hvilket burde være overkommeligt. Der opfordres til at man laver en slags opsamling/anmeldelse til sidst på måneden for at samle alt sammen, disse kan også indeholde andre ting såsom;

 • Crushing on Kai | Celebrity Crushes
 • Books with Royalty
 • Favorite Sci-Fi (novels, movies, etc)
 • Which of Cinder’s cyborg features would you want?
 • Cinderella parallels within the book
 • Cinderella retellings

Alt imens man har travlt med at læse, er det klart at de sociale medier er med til at gøre det hele meget sjovere. Derfor er #TLCReadAlong blevet koblet på til alle der har lyst til at dele deres læseoplevelser både på Twitter og Instagram og så videre.

lunar

Hvis denne read-along har fanget din interesse, eller du bare har brug for en udfordring (jeg vil stærkt anbefale disse bøger!), så er datoerne således;

Cinder – 1 – 31 august.
Scarlett – 1 – 30 september.
Cress – 1 – 31 oktober.
Winter – 10 november – 7 december.

Jeg ved i hvert fald at det er en read-along jeg vil slå mig til. Jeg slugte nærmest de bøger i første omgang jeg læste dem, og har længe gået og overvejet at genlæse dem, især med den sidste bog lige på trapperne. Sig endelig til hvis I også har tænkt jer at deltage!

You may also like

2 Comments

 1. Åh, jeg har haft ‘Cinder’ stående i en evighed, men har ikke fået taget mig sammen til at læse den endnu..
  Jeg tror, at jeg hopper med på vognen – i hvert fald i august – for at se om serien er noget for mig! 😀

  1. Det syntes jeg du skal, og så er jeg sikker på at du vil blive bidt af serien så du bliver nødt til at skulle læse videre sammen med os andre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *