The Sound of Books #005

The Sound of Books er en ny feature jeg har kastet mig ud i her på bloggen. Ofte sidder vi med en bog og læser en scene med musikken i baggrunden, og nogle gange passer de to dele sammen og andre gange må vi slukke musikken eller lægge bogen fra os, fordi det overhovedet ikke spænder overens. Hvilket sætter nogle tanker i gang. Jeg vil derfor forsøge at finde en sang eller to, som jeg mener passer rigtig godt til den enkelte bog. Det er, kan man sige, mit forsøg på en mini playliste hvis man skulle lyste at læse pågældende bog.

IMG_2349

Denne gang er det den søde børnehistorie om de tre forældreløse piger Pauline, Petrova og Posy og deres forsøg med at finde deres plads i verden. Ballet Shoes er en rigtig sød fortælling og 3 vidt forskellige piger som på trods af alt holder sammen igennem deres påtvungne søstreforhold eftersom de ikke har andre. Det er en historie om at finde sig selv uden at glemme hvor man kommer fra.

Billy Idol (Glee) – Dancing By Myself

Dancing By Myself var umiddelbart den første sang jeg tænkte på da jeg tænkte på Ballet Shoes. For selv om titlen siger meget om de danser – og det med hinanden – så er sandheden jo en helt anden. Alle tre piger danser til hver deres sang, så at sige, og derfor danser de for sig selv. (Og igen er det Glees cover version jeg har valgt, for Artie synger bare fantastisk!)

Carrie Underwood – Lessons Learned

Denne sang har jeg valgt fordi titlen igen er meget sigende. Alle tre piger er på vej til at blive små voksende og i den alder lærer man utrolig meget, ikke mindst om sig selv, men også om resten af verdenen og sin plads deri. Derfor syntes jeg denne sang passer rigtig godt dertil.

https://www.youtube.com/watch?v=5Bvmu8v9M6k

Paloma Faith – Do You Want the Truth or Something Beautiful

Den her sang forsætter lidt i samme stil som den forrige. Det handler igen om virkelighedens verden i sin groveste og mest reelle sandhed. Og som barn skal man næsten altid tage stilling til om man vil stå ved at man er ved at blive voksen, eller om man blive i sin uskyldige uvidenhed som barn.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *