A Thousand Pieces of You (Claudia Gray, 2014)

A Thousand Pieces of You (Firebird, #1)Marguerite Caine’s physicist parents are known for their radical scientific achievements. Their most astonishing invention: the Firebird, which allows users to jump into parallel universes, some vastly altered from our own. But when Marguerite’s father is murdered, the killer—her parent’s handsome and enigmatic assistant Paul—escapes into another dimension before the law can touch him.

Marguerite can’t let the man who destroyed her family go free, and she races after Paul through different universes, where their lives entangle in increasingly familiar ways. With each encounter she begins to question Paul’s guilt—and her own heart. Soon she discovers the truth behind her father’s death is more sinister than she ever could have imagined.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Den her bog fik jeg hjem i starten af året og jeg har bare ventet på den rette tid til at læse den, og nu efter at have læst den fortryder jeg at jeg ikke gik i gang med den lang tid før. Og dog, for nu er der kortere tid jeg skal vente på næste bog, for det bliver lidt svært. Selvom bogen slutter delvist afsluttet så er der stadig mange ting der skal gøres op med i de næste bøger.

Historien om Marguerite og hendes fars pludselig død starter med et brag. Det er kort efter faderens død og Marguerite kontaktes af sin fars PhD studerende som gerne vil hævne faderens død ved hjælp af deres forskning. Et apparat der gør dem i stand til at hoppe fra dimension til dimension, alternative verdner der ligger parallelt med den vi lever i. Allerede fra start bliver vi præsenteret for muligheden for dette og der går ikke lang tid før vi er i første alternative verden; et højt teknologisk vidunder af en nærmest fremtids-London.

“A moment when you glimpse the truth within someone, and they glimpse the truth within you. In that moment, you don’t belong to yourself any longer, not completely. Part of you belongs to him; part of him belongs to you. After that, you can’t take it back, no matter how much you want to, no matter how hard you try.”

Ikke nok med at Marguerite skal bearbejde sorgen efter sin fars død, hun skal samtidig slås med de stridende følelser hun har for sin rejsekammerat og fyren som angiveligt skal have slået sin far ihjel. Det er også tydeligt fra starten at der er store, dybe følelser på spil i den her historie.

Jeg blev ret hurtigt glad for Marguerite, og jeg tror det har noget at gøre med førstepersonsfortælleren. Når det er sådan en fortæller går det bare utroligt hurtigt med at identificere sig med personen i bogen, og det gjorde det kun stærkere at hun havde så mange forskellige følelser at kæmpe med for at få under kontrol.

“I’ve run straight to the guy who seems to have betrayed everyone I love, the man no one believes in but me.”

Selvom det tyder til at blive et typisk trekantsdrama mellem de to fyre så går det langsomt op for en at det er meget mere end det. Og da først Marguerite ankommer til sin anden dimension – en verden der næsten er gået lidt i stå og den Russiske zarfamilie stadig lever i pomp og pragt, hvilket jeg elskede! – går det langsomt op for læseren at der aldrig vil være tale om et trekantsdrama, her er valget truffet lige fra begyndelsen, og det kan jeg godt lide. Det at vi ikke skal sidde og vælge en side hele tiden og så igen, men at valget her er blevet truffet for os.

Men det allerbedste ved den her bog, udover de stærke følelser, er alt det her teknologiske hop mellem de forskellige dimensioner. Jeg nød i fulde drag at læse om de forskellige dimensioner og hvor vildt anderledes de var. Min absolut yndlings var som sagt den Russiske udgave, og det er nok fordi jeg altid har været meget interesseret i hele affæren med den Russiske revolution og enden på zarfamilien.

Hvis man er til eventyr på højt plan i fulde fart og alternative verdner med stærke følelser så er A Thousand Pieces of You helt klart anbefalelsesværdig, og den næste bog i serien står så vidt jeg ved til at udkomme til efteråret.

6-star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *