The Secret Lives of Princesses (Philippe Lechermeier, 2010)

9547973

Everyone knows about Cinderella, Snow White, and Sleeping Beauty. But there are some princesses, equally magical who have remained anonymous, mysterious, and far from the fairy-tale crowd. Now these captivating princesses are finally stepping out of the shadows where they’ve remained hidden for far too long.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Dette var en symfoni af børnevarme informationer om prinsesser i alverdens afskygninger. Det var en hyggelig læseoplevelse, men samtidig sad jeg og tænkte at det var en bog jeg manglede en datter at læse den høj for/sammen med. Jeg kan huske jeg i tidernes morgen købte bogen fordi den i mit hoved gik under eventyrgenfortællingsgenren, det fandt jeg så ud af at den ikke gjorde. Ikke desto mindre var det en rigtig sød og underholdende bog.

Bogen fortæller om et antal prinsesser som vi måske ikke kender til, men som ikke desto mindre selvfølgelig findes. Vi glemmer dem bare fordi de andre prinsesser, som Snehvide og Tornerose, overskygger dem og de derfor er knap så populære som de andre. Bogen præsenterer derfor en række fine prinsesser som alle har bemærkelsesværdige aktiver. Det være om man er evig glemsom eller evig uheldig, eller dyreaktivist eller yderst tilbøjelig til at sove dagen væk, så får vi lov til at møde dem.

“The Unknown Princcess. No one knows who she is. It is impossible to find the tiniest clue about her. However, she exists. Write to me if you have any information.”

Udover at man bliver præsenteret for en masse nye prinsesser er bogen også fyldt med andre informationer om ting der har relevans for prinsesseprofessionen. Det er alt lige fra hvordan man kan dyrke en prinsesse i haven med det rette frø, til den perfekte parasol til at gå tur i haven med til hvor meget man skal passe på en prinsesses kys.

“Kisses. There is nothing gentler or sweeter than a princess’s kiss. Quite rare. Should be preserved carefully, tucked away in a bottle of in the corner of one’s heart. Light as air, it disappears with the slightest breath.”

Bogen her var en perle om prinsesser og stort set alle informationer bragte et lille smil på læben. Jeg glæder mig til den dag hvor jeg har en sød lille prinsessedatter jeg kan læse bogen sammen med, for det passer den perfekt til.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *