Far From the Madding Crowd

Sidste måned sad jeg med næsen i bogen om Batsheba Everdene og nu har jeg fået set filmen om hende og hendes 3 vidt forskellige bejlere. Lige siden jeg begyndte på bogen har jeg glædet mig til at se filmen, så det var med ret store forventninger at jeg satte mig til rette i biografens mørke.

Allerede fra start bliver der lagt op til at det her er en fantastisk flot film, og det holder den hele vejen fra start til slut. I begge timer filmen varede sad jeg og blev så betaget af de skønne marker og de flotte scener, jeg følte næsten at jeg også var tilbage i 1800s England, det var så betagende i hele filmen. I modsætning til mange andre periodedramaer der har pomp og pragt var denne her et forfriskende pust i dens forbindelse til naturen og selvom der var flotte kjoler fra tid til anden var det aldrig i stor stil, og det var jeg faktisk glad for.

Batsheba Everdene spillet af Carey Mulligan er helt og aldeles som hun skal være. Hun er både ærbødig, men også selvstændig og stærk og ser ikke sig selv som en ungmø i nød der bare skal have en mand. Faktisk vil hun slet ikke have en mand, hun har det fint for sig selv – lige indtil Sergeant Troy (Tom Sturridge) svinger forbi byen og smiger hende fuldstændig. Fra første gang Troy kom på skærmen kunne jeg ikke lade være med at tænke at han var perfekt castet som en douche uden lige. Han ligner en douche og opfører sig næsten værre end det lader til han gør i bogen, det er næsten synd at sige om Sturridge, men jeg går ud fra han ikke er sådan i virkeligheden. Matthias Schoenarts som Farmer Oak var da bare perfekt lige fra første gang han tonede frem på skærmen med lidt snavs på hagen og et glimt i øjet. Nu var jeg nok lidt forudtaget for Oak til at begynde med, men han var da bare dejlig fordi han var ikke for anmassende, men han var stadig yderst loyal. Den tredje bejler Farmer Boldwood spillet af Michael Sheen var ikke helt som jeg havde forestillet ham. Han virkede lidt for ’normal’ lige med undtagelse af til sidst, hvor han selvfølgelig mister hele besindelsen. Hans maniske forelskelse kom ikke helt så voldsomt til udtryk i filmen som jeg havde forstået den i bogen.

Jeg har hørt nogle sige at de følte filmen var en smule langtrukken, men det syntes jeg overhovedet ikke. Jo den er da lige knap 2 timer lang, men det var to timer jeg var helt opslugt af England som det var dengang. Selv når samtalerne mellem de forskellige personer kunne trække lidt ud sad jeg bare og nød de smukke scener og den anspændte stemning der opstod i stilheden. Nogle gange var det faktisk de scener jeg foretrak fordi det bidrog så meget det forholdet mellem de karaktererne.

Far From the Madding Crowd er en følelsesladet film som har utroligt flotte billeder. Det er ikke en film man skal se for at få en actionpræget historie, men man skal derimod se den for at få en dybdeborende historie som vil ramme dig alt efter hvilken person du er. Det er en historie der vidner om hvor stærk kærlighed er og hvad en sådan stærk kærlighed kan gøre ved en person.

You may also like

3 Comments

  1. Smuk anmeldelse af, hvad der lader til at være, en smuk film. Jeg skal faktisk ind for at se den på torsdag – og jeg glæder mig helt vildt!

  2. Absolutely loved this adaptation of Thomas Hardy’s classic novel. Carrie Mulligan is suburb as Bathsheba Everdene, the spirited, independent woman in Victorian England who attracts the attention of not one, not two, but three handsome men. I was smitten from the first scene with Matthias Schoenaerts as Gabriel Oak. I was equally repelled by Tom Sturridge as the handsome, but slippery Sgt. Troy. Alas…poor Michael Sheen – brilliantly played as the lonely, wealthy bachelor neighbor…I knew he’d have his heart broken. Beautiful scenery in rural England. I started to sniffle through the end of the film, and while dabbing at my eyes, the flight attendant on Delta stopped me and said, “there’s no crying on my flight!” I said, “You haven’t seen this movie then.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *