Treats for the Eye and the Mind #016

Sidste gang jer var i København – hvilket efterhånden er godt over en måned siden – kom jeg som sædvanlig hjem med lidt bøger, og nu syntes jeg det er på tide at jeg viser dem lidt frem. Et par stykker af dem er også bøger der er kommet med posten i starten af året.

IMG_2380

Efter at have hørt så ufatteligt meget godt om Brandon Sandersons Stålhjerte bog, som er den første i en ny serie fra ham, besluttede jeg mig for at hvis de endelig skal være så gode så ville jeg læse dem på deres originalsprog. Derfor gik jeg på jagt efter de engelske udgaver og jeg den første, Steelheart, i en paperback samt en lille følgebog, Mitosis, i mini hardback. Bog nummer to var godt nok også kommet i en paperback, men det var en anden størrelse end den første, og til det er jeg kritisk med mine serier; når de skal stå på hylden sammen må de allerhelst være ens i størrelse og design hvis jeg selv kan få lov at bestemme. Jeg glæder mig til at læse bogen der sætter superhelteideologien på højkant og samtidig vender den lidt på hovedet.

IMG_2381

I Politikens boghal faldt jeg over en skønhed af en bog fra Susan Hill, hvorfra jeg kun sparsomt kender til hendes The Woman in Black. Printer’s Devil Court var bare så smuk en bog at jeg måtte have den med hjem, og den lyder heldigvis også rigtig spændende og lidt uhyggelig, så stilen fra Woman in Black er der stadig. Jeg leder også løbende efter Neil Gaiman bøger, og helst i nogle af de udgaver jeg helst vil have, selvom ikke alle er til at få. The Graveyard Book fandt jeg også i København og lige præcis den har jeg også læst gode anmeldelser af, og historien lyder også så spøjs og lige i Gaimans stil at den ikke er for underlig for mig.

IMG_2384

Red Queen og Seeker kom med posten for nogle måneder siden, begge bøger jeg ser frem til af forskellige grunde. Red Queen minder mig lidt om Alice i Eventyrland, selvom jeg ikke tror de har noget med hinanden at gøre. Mens Seeker lyder som en ny storslået episk fantasy serie.

IMG_2385

Det var altså 6 nye bøger indenfor lidt forskellige genrer, som jeg tror kommer til at pryde min sommer. Her i maj skal jeg til København endnu engang, og jeg forudser at jeg kommer hjem med flere bøger. Hvad med jer, har I købt nogle nye spændende bøger på det seneste?

You may also like

6 Comments

  1. Virkelig nogle smukke bøger hver især. Jeg har mere eller mindre lyst til at læse dem alle sammen, haha. Jeg glæder mig virkelig meget til at høre dine tanker om Brandon Sandersonbøgerne. Jeg har efterhånden hørt så mange rosende ord om hans forfatterskab (:

    // http://www.moonlitmadness.dk

  2. Åh – ‘The Graveyard Book’. Det er simpelthen sådan en fin fortælling – og faktisk en slags nyfortolkning af Rudyard Kiplings ‘The Jungle Book’ 🙂

  3. Steelheart er en ganske fin bog. Har du læst andet af Brandon Sanderson? Selvom Steelheart er en god bog, så holder jeg endnu mere af hans fantasy (f.eks. Mistborn-serien)

    1. Nej, Steelheart bliver mit første bekendtskab med Sanderson, og med de anmeldelser lige den bog har fundet håber jeg på at det er et godt sted at starte.
      Men overvejer da at læse Mistborn trilogien på et senere tidspunkt hvis jeg bliver glad for hans stil. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *