Read-a-Thon #Progress Update

Nu er tiden snart ved at være inde og jeg har brugt det meste af formiddagen på at rende rundt som en hovedløs kylling (eller sådan føles det i hvert fald) på at få styr på de sidste ting i hjemmet og til de næste 24 timer, så jeg ikke behøver at bekymre mig om andet end at læse. Min plan er at de næste 24 timer skal nydes på bedste vis, om det er med en god bog eller i det sociale fællesskab med alle jer andre det er for så vidt lige meget, for i sidste ende har vi samme mål; at læse i fællesskab.

Deweys Read-a-Thon giver straks startskuddet (indenfor en time!) og jeg har bagt småkager, handlet sunde (og lidt usunde) snacks, forberedt nem aftensmad, ryddet op så det ikke stresser og nu kan jeg bare vente på at gå i gang. Bogstakken er fundet frem på sofa bordet vandglasset er fyldt så jeg ikke bliver dehydreret, teen gemmer jeg til senere og nu mangler jeg bare at finde en dejlig playliste til at spille stille og rolig i baggrunden de næste mange timer. For selvom det er dejligt at have hjemmet for sig selv til denne begivenhed kan det også godt blive for stille fra tid til anden.

Dette indlæg vil fungere som mit opdateringsindlæg, som selvsagt vil blive opdateret løbende med mit læsefremskridt. Desuden kan I følge med i min læsning på Instagram og Twitter løbende. Jeg glæder mig til at læse sammen med jer alle sammen.

IMG_2474

 

IMG_2475

13.05: Med under en time til den officielle start vil jeg tyvstarte en smule og begynde på min første bog; Nick & Norah’s Infinite Playlist. Jeg tyvstarter for måske med lidt bedre samvittighed at klemme nogle timer søvn ind senere i nat. Alt imens vil jeg også forsøge lige at opdatere mig med diverse blogs inden det hele virkelig går i gang.

13.35: Opening Meme

1) What fine part of the world are you reading from today?
Well, as always with me I’m reading from Denmark. It would be cool though one day, to say I was reading from somewhere exotic.
2) Which book in your stack are you most looking forward to?
Actually the first one (Nick & Norah’s Infinite Playlist) because I adored the film, so I’m hoping the book will be just as great. The same goes for The Little Princess.
3) Which snack are you most looking forward to?
I’ve prepared chocolate covered strawberries, so that should be a real treat! I also baked some somewhat healthy cookies with no sugar, so I hope those will be great too.
4) Tell us a little something about yourself!
Well, apart from reading all these stories created by all these other people I am about to start creating my own story – a big work in progress.
5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to?
This is my third read-a-thon but the first where I’m home alone, so things will be a bit different this time. But like always I will probably have to get some sleep at some point. I’m too old not to sleep.

16.05: Mini-Challenge #1Classic Word of Wisdom (hosted by Allie)

These are the words of Peter Pan, the boy who never wanted to grow up as imagined by James M. Barrie. The essence is in the quote alone; life is a big adventure and we can only look forward to living it. But we should not only live it, we should experience it with every fiber of our being. Because to live a life can be fine but to go to the edge of things and really take these points with us, those are what create the turning points in our loves. We alone can be responsible to make our lives a big adventure; to enlist beauty in our lives, to battle sadness in our lives, to conquer joy in our lives. All the various sides of adventure in our lives need to be appreciated to live to the fullest.

18.10: Vi er nu 4 timer inde i Read-a-thon og jeg har lige vendt den sidste side i min første bog. Jeg kan kun sige det var et godt valg at starte med så underholdende en bog som Cohn og Levithan formår at skrive sammen. Nick & Norah’s Infinite Playlist er en bog jeg sagtens vil kunne læse igen og igen. Samtidig har den også gjort at jeg lige har brug for en lille pause inden jeg beslutter mig for hvad jeg skal læse som bog nummer 2. Imens jeg finde ud af det tror jeg det er passende at finde ud af hvad jeg skal have at spise til aften, for det jeg købte ind til formiddag er ikke helt det jeg har lyst til lige nu. Tænke, tænke, tænke….

Pages read: 183

Books finished: 1

20.15: Jeg er så mæt at jeg næsten ikke kan røre mig, så det er godt jeg bare kan tilbringe det næste lange stykke tid på sofaen. Jeg gik mig en lille tur for at få lidt frisk luft inden aftensmaden, hvor jeg også tog hul på en ny lydbog; De unaturlige (Humaran #2) af Sascha Christensen. Men nu hvor jeg kan sætte mig til rette i sofaen igen, vil jeg finde en ny bog frem som jeg vil begynde på efter at have opdateret mig lidt rundt omkring på de forskellige blogs.

20.25: Mini-Challenge #2 Treasure Hunt (hosted by Irene)

The task was to find three different books displaying three different items; snow, a tree and a weapon. And voila! I give you;

2015-04-25 20.20.45

21.40: Nu er det blevet mørkt udenfor og jeg forventer at jeg snart begynder at blinke ret meget med øjnene, men det er ikke sket endnu så jeg bliver ved så længe jeg kan holde til det. Jeg har lige lukket bog nummer to i, The Secret Live of Princesses, som var en finurlig fortælling om mange prinsesser man glemmer findes. En herlig lille bog som jeg sad og forstillede mig at læse op for min fremtidige fatter (krydser fingre!). Nu har jeg provianteret mig med lidt friske snacks til sofabordet inden jeg forsætter med Projekt Rosie (jeg ved jeg afviger fuldstændig fra min forudvalgte stak, men det havde jeg som sådan også forudset at jeg ville gøre – denne omgang er lystlæsning!).

Pages read: 173

Book finished: 2

01.05:Det er langt over min sengetid og jeg kan begynde at mærke det. Jeg syntes selv jeg har fået læst en hel del, samtidig med jeg har holdt mig opdateret på de forskellige sociale medier – for det tager overraskende mere tid end man lige tænker over. Jeg havde håbet jeg kunne læse min nuværende bog færdig inden natten overtog mig, men jeg er begyndt at erkende at det ikke vil ske. I stedet har jeg fundet et fint bogmærke frem og markeret hvor jeg kan begynde når jeg engang vågner igen efter x antal timers søvn. Nu er der også ved at være ro i bygningen så jeg rent faktisk kan få mig noget søvn. Vi ses på den anden side til mere hyggelig læsning.

Mid-Event Survey:
1. What are you reading right now?
Project Rosie by Graeme Simsion, which is pretty good.
2. How many books have you read so far?
I’m on my third book, and hoping to finish that and get into one more (if we don’t count the audiobook I also started).
3. What book are you most looking forward to for the second half of the Read-a-thon?
I don’t really know as I don’t know what I’ll read next.
4. Have you had many interruptions? How did you deal with those?
Only the interruptions I inserted myself, which were needed in the end.
5. What surprises you most about the Read-a-thon, so far?
After participating a few times it constantly surprises me how much actually goes on across the world across all the social media, it is absolutely great to see so many people come together over the love of reading.

05.50: Klokken er ikke engang 6 endnu, men jeg er oppe! Jeg vil nok også vove at påstå at Read-a-thon er noget af det eneste der kan få mig til at stå op så tidligt på en søndag. Jeg har lige opdateret mig lidt på de sociale medier og nu er det tilbage til min bog og læse lidt inden jeg vil finde noget morgenmad om en times tid eller to. Jeg har taget dynen med ind i sofaen for at overgangen ikke skal føles helt så hård.

08.10: Så fik jeg lidt morgenmad – eller rettere en god stor portion, jeg er fan af morgenmad – og jeg er klar til at læse de sidste 100 sider af Projekt Rosie. Jeg satser på snart at være færdig med den, så jeg kan begynde på en fjerde bog (jeg ved ikke helt hvordan jeg skal tælle lydbogen med).

09.40: Efter en tidlig, men overraskende ikke trættende, morgen har jeg lige vendt sidste side på min 3 bog; Projekt Rosie. Den var en underholdende bog som belyste en hel del om menneskelig adfærd med en meget særpræget hovedperson. Slutningen var noget så fin og jeg er så glad for de læseoplevelser jeg har haft indtil nu, hvilket også betyder et pres for at vælge hvad der højst sandsynligt bliver min sidste bog i denne omgang. Men jeg tror lige en lille pause er på sin plads imens jeg finder ud af det.

Pages read: 497

Books finished: 3

Mini-Challenge #3Shelfie (hosted by Kate and Kristen)

2015-04-26 09.36.45-2

11.50: Vi nærmer os de sidste timer og jeg har haft mig et par forfriskende timer siden sidst. Det fantastiske ved lydbøger er jo at man kan lave alt muligt andet imens, så jeg har udnyttet at jeg var tidligt oppe denne søndag og tog en kort lille træningstur i det lokale fitness for også at få rørt min krop lidt efter de mange stillesiddende læsetimer. Det var hårdt, men opfriskende og nu er jeg klar til en slutspurt de sidste par timer. Jeg har udvalgt min sidste bog, som jeg sikkert ikke bliver færdig med, men det gør ikke noget for så fortsætter jeg bare når Read-a-Thon er færdigt. Det er en Disney eventyrgenfortælling om Skønheden og Udyret; The Beast Within af Serana Valentino.

12.15: Mini-Challenge #4Blame it on the Blogger (hosted by Kerry)

One of the lastest books I have added to my TBR list was Neil Gaiman’s most recent book Trigger Warnings. I haven’t read all of Gaiman’s works but I’ve read a small amount and liked 95% of what I have read of his, and yet I haven’t read any of his short story collections and this one sounded like such a wide variety of stories that I had to add it. In all honesty a lot of bloggers made me aware of this book, but I think of the first ones was Rikke. She is a hardcore Gaiman fangirl so I’m pretty sure she was one of the first one to write about it, and that’s where I saw it.

Trigger Warning: Short Fictions and Disturbances

13.45: End of Event Meme

Which hour was most daunting for you?
Hmm, I didn’t really have any daunting hours, because this time I chose to go to bed for some hours before I managed to reach those hours.

Could you list a few high-interest books that you think could keep a Reader engaged for next year?
The book that kept me going the very first hours with humour and quick banters; Nick & Norah’s Infinite Playlist was a definite hit.

Do you have any suggestions for how to improve the Read-a-thon next year?
Hmm, that difficult to say. I don’t know really, there are so many things that are just perfect the way they are, the only things that we could really wish for would be better Internet service at some times, and that’s out of our hands for the most part.

What do you think worked really well in this year’s Read-a-thon?
The social media really exploded this time, at least in my view compared to the last few times, so that’s a big plus.

How many books did you read?
I managed to finish 3 and then I have 2 that I’m a good portion into, one of them being an audiobook.

What were the names of the books you read?
Nick & Norah’s Infinite Playlist, Project Rosie
and The Secret Lives of Princesses (then I began The Beast Within and De Unaturlige).

Which book did you enjoy most?
Definitely Nick & Norah, that was a sure winner and one I will have to read again some day.

Which did you enjoy least?
None of them really, I had a really good choice of book this time. I think I have found a new method of how to choose books in future Read-a-Thons.

If you were a Cheerleader, do you have any advice for next year’s Cheerleaders?

How likely are you to participate in the Read-a-thon again? What role would you be likely to take next time?
I will definitely join another Read-a-Thon in the future. I will surely be a reader, but I might consider to play the cheerleader part too, I don’t know, it all depends.

14.00: Klokken er nu 2 her I Danmark og de fantastiske 24 timer er udrindet. Med lidt over 4 timers søvn har dette Read-a-Thon været den gang hvor jeg har deltaget i størst omfang, og det kan jeg også mærke på den stak jeg har fået læst mig igennem. Jeg har fået færdiglæst 3 bøger og gjort et godt indhug i to andre, så mit sidste færdiglæste sideantal lyder på 715 sider, hvilket jeg er ret godt tilfreds med alt taget i betragtning. Denne omgang har været dejlig afslappende og bare været helt igennem hyggelig fra start til slut, og jeg glæder mig allerede til næste gang. Men indtil da, tak for nu og se læses vi ved.

IMG_2486

Jeg blev færdig med Nick & Norah’s Infinite Playlist, Projekt Rosie og The Secret Live of Princesses. The Beast Within tror jeg at jeg fortsætter med i løbet af eftermiddagen. 🙂 Som jeg lidt havde forudsag var der kun to af disse bøger der var fra min oprindelige udvalgte stak, men det var en process der virkede rigtig godt, og som jeg tror jeg vil kopiere til næste gang.

You may also like

29 Comments

   1. Åååh, Peter Pan quotet gjorde mig lige virkelig glad! 😀

    Det er nu helt ok, at afvige fra sin planlagte stak – det handler jo om at læse og hvis du er i humør til noget andet, er det bestemt det du skal samle op! 😀

    1. Det var så lidt.

     Jeg vidste også fra begyndelsen af jeg højst sandsynligt ikke ville læse alle bøger fra min stak, om end nogen, udover den jeg havde valgt som min første bog.

     1. Det synes jeg faktisk også er en ret cool måde at gøre det på!
      Jeg tror dog ikke, at det ville fungere for mig – jeg ville simpelthen bruge for meget tid på, at tænke over hvilken bog jeg så skulle vælge. :p

   1. Helt sikkert! Og hvor er det dejligt, at dit første bogvalg bragte så megen lykke. Det er altid lidt svært at komme videre efter en god bog, synes jeg.

   1. Jamen altså, så må den komme på TBR-listen! 😀
    Jeg håber Projekt Rosie falder i din smag. Det er en hyggelig, morsom bog. Perfekt her sent på aftenen 🙂

 1. Jeg nåede vidst ikke forbi dig i løbet af læsedøgnet, men det ser ud til du har haft det hyggeligt!

  Også et spørgsmål til din bogreol, hvad er det for nogle udgaver af klassikere du har stående?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *