Kingsman, the Secret Service

I weekenden hev Kæresten mig med i biografen til en film jeg ærlig talt ikke havde til at stå øverst på min liste over film jeg gerne ville se. Somme tider syntes jeg kun det er godt nok ikke at have de store forventninger til en film på den måde, for det kan resultere i nogle ret gode filmoplevelser, hvilket det her også viste sig at blive.

Kingsman er historien om et tophemmelig spion organisation, som selv ikke de ’kendte’ hemmelige organisationer kender til, for så hemmelig er Kingsman. Det forhindrer dem dog ikke i at blande sig i alverdens problematikker jorden rundt, hvorfor de også roder sig ud i alverdens problemer og kommer til skade på flere forskellige plan. Kingsman er baseret på tegneserien af samme navn, som jeg heller ikke kendte noget til, men det blev ret tydeligt i visse scener at dette var en tegneserie bare bragt til det store lærred. Det er ikke ment negativt, for filmen var underholdende hele vejen igennem med nogle flotte scener, men andre gange blev det bare lige en tand for plat for mit vedkommende.

Det der i første omgang vandt mig over til at det var en film jeg ville se var det faktum at Colin Firth var på rollelisten som en af hovedpersonerne. Lige siden man så ham stige op af søen som Mr Darcy har han jo bare være perfekt i stort set alt han laver (måske lige med undtagelse af Mamma Mia, så den glemmer vi bare). Colin Firth spiller den semi-pensionerede spion som stadig grubler over et par fejl han har begået og påtager sig en ny protege i håb om at rette nogle af disse fejl. Alt sammen mens han er fornemt klædt i de smukkeste jakkesæt og håret sat til præcision, og selv ikke en slåskamp med 5-6 fyre kan ryste ham. Jamen, hvad kan man andet end at elske det? Desværre, måtte man undvære Colin Firths rolle den sidste tredjedel af filmen af årsager jeg ikke vil afsløre her.

Resten af rollelisten var nu heller ikke dårlig. Vi har Michael Cain som spionoverhovedet (der dog viser en lidt anden side til sidst), Samuel L. Jackson som superskurken der faktisk bare vil redde jorden og Taron Egerton som den unge protege der skal lære det hårde liv om spion. Egerton gjorde faktisk et rigtig godt job i den her film, og det sjove (syntes jeg i hvert fald) var at da han fik jakkesæt på at pålagt sig spionrollen, lignede han faktisk Colin Firth ret overraskende.

Rent visuelt var det en film der spillede på det hele; vi har faldskærmsudspring, eksplosioner, slåskampe en masse, smart agent udstyr, smukke damer og ikke mindst de store kampscener. Visuelt er der ikke rigtig blevet sparet på noget, i en sådan grad at det somme tider blev en smule for overdrevet til min smag. Men det er selvfølgelig en smagssag, og hvor jeg sad og vrængede lidt på næsen af den slags grinede Kæresten bare højlydt af den slags effekter.

Så hvis man kan lide spionfilm der ligger genren en smule om og giver den et godt indspark af humor så er Kingsman i hvert fald anbefalelsesværdig. Og sidenhen har jeg hørt rygter om at de snakker om at lave en film mere, og de håber på også at kunne få Colin Firth med i den også, og så skal der nok heller ikke voldsom meget overtalelse til for at jeg vil med ind og se den også.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *