The Sound of Books #004

The Sound of Books er en ny feature jeg har kastet mig ud i her på bloggen. Ofte sidder vi med en bog og læser en scene med musikken i baggrunden, og nogle gange passer de to dele sammen og andre gange må vi slukke musikken eller lægge bogen fra os, fordi det overhovedet ikke spænder overens. Hvilket sætter nogle tanker i gang. Jeg vil derfor forsøge at finde en sang eller to, som jeg mener passer rigtig godt til den enkelte bog. Det er, kan man sige, mit forsøg på en mini playliste hvis man skulle lyste at læse pågældende bog.

IMG_2348

Denne gang er det den eventyrlige fortælling om Alice der falder ned i et kaninhul og kommer ud for en masse firnulige og spøjse oplevelser. Historien om Alice i Eventyrland er en af de klassikere man næsten skal læse på et eller andet tidspunkt i sit liv, om det er for sig selv eller for sine børn når man bliver ældre er for mig lige meget, for historien er tidsløs og kan appellere til alle aldre.

 

Journey (Glee) – Don’t Stop Believing

Den her sang har det hele i titlen, syntes jeg. At Alice hele tiden er i tvivl om hun drømmer eller om det rent faktisk er virkelighed er jo det store spørgsmål. Oveni det er det bare en sang man bliver lidt glad i låget af at høre. Jeg har valgt cover-versionen med Glee fordi den gør mig endnu mere glad at høre.

The Format – She Doesn’t Get It

Den her sang har stort set bare det hele i titlen. Derudover har den også et tempo som jeg syntes passer glimrende til den stemning Alice somme tider oplever i Eventyrland, men som samtidig kan være lidt ’over det hele’ så at sige.

One Night Only – Never Be the Same

Igen ligger det hele næsten i titlen; Alice vender godt nok tilbage fra Eventyrland, men om man kan sige hun er den samme er jeg ikke helt sikker på. Og om hun forventer eller får den samme mængde kærlighed er jeg heller ikke sikker på, og selv hvis hun gør, tror jeg ikke hun ser på den på samme måde.

 

You may also like

2 Comments

    1. Det var faktisk også Glee der åbnede mine øjne for Journey og deres musik, herligt.
      Jeg kan godt forstå du kom til at tænke på den sang med den musik video! 🙂 Hvor er den fin, og hun har da også taget Alice stilen til sig ret fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *