En Shopaholic i New York (Sophie Kinsella, 2009)

En Shopaholic I New York

Sophie Kinsella’s Shopaholic Abroad will prove a big treat for fans of The Secret Dreamworld of a Shopaholic with the irrepressible Rebecca Bloomwood, the financial journalist with the stratospheric credit card bills, returning to the high streets. But things have changed for the impulsive shopper: “I’m a completely different person from the old Becky. I’m a reformed character. I haven’t even got an overdraft!” Her high-flying boyfriend Luke has got a job in America and Becky’s going with him to the land of “yellow taxi cabs and skyscrapers, and Woody Allen and Breakfast at Tiffanys”; she’s also got the possibility of a television slot advising viewers on money matters. Of course New York also has department stores, lots of them.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Becky Bloomwood er tilbage og udadtil har hun styr på sit liv – og ikke mindst sin økonomi. Hun har fået nyt arbejde på TV og forholdet til Luke Brandon kører på skinner, og det hele ser bare ud til at gå meget bedre end sidst vi mødte hende, hun har endda afbetalt al sin gæld – for flere måneder. Hvad folk tilsyneladende har glemt at informere Becky om, er at gæld kommer tilbage hvis man ikke passer på. Og hvis man så oven i købet bliver inviteret med til New York så sker der pludselig ting og sager for ens konti.

Jeg havde ikke troet Becky Bloomwood kunne blive værre end hun var i den første bog, men det kunne hun. Lige fra dagsudsalg til første møde med svigermor på en fisefornem spa – sidstnævnte episode var især hylemorsom i Beckys forklaringer for hvorfor og hvorfor ikke hun skulle have de forskellige slags voksbehandlinger. Det er bare utroligt at de simpleste ting, som at købe et enkelt lykønskningskort, kan for Becky udvikle sig til den kæmpe store shopping-spree.

I sidste ende, ligesom den første bog, ender det hele ganske godt for Becky. Jeg må dog sige at jeg lidt havde forudset hvordan den her bog ville ende da jeg var ca halvvejs igennem den. Det skuffede mig lidt at den virkelig var så forudsigelig, men på den anden side kunne det ikke ende på anden måde. Det lå lidt i kortene må man indrømme med den sti Becky var på vej ud på.

Jeg kan meget bedre lide Suze i bøgerne end den Suze der er i filmen, hun er utrolig sympatisk og totalt optimistisk omkring enhver utænkelig situation, hvorimod Luke i bøgerne bare virker som en kold skid der ikke kan tænke på andet end sit arbejde og jeg bryder mig faktisk ikke ret meget om ham. Det kan selvfølgelig ændre sig i de senere bøger, for også her kan jeg forudsige hvad der kommer til at ske.

Shopaholic serien er ikke de tunge bøger at læse, tværtimod er de gode hvis man bare skal have lidt let humor der ikke tager for lang tid at komme igennem. Så derfor fortsætter jeg da også med serien lige så stille, om ikke andet så for at se hvor mange skøre og usandsynlige situationer Becky kan forvilde sig ud i.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *