Det Mørke Net

Sidste aften i København stod på endnu en aften i Skuespilshuset, denne gang i Det Røde Rum hvor vi skulle se forestillingen Det Mørke Net. Vi gik alle ind til denne forestilling uden at ane meget mere om det end at det handlede om internettet og vores afhængighed af teknik. Jeg skal dog love for at vi alle blev blæst bare lidt omkuld og blev positivt overrasket på forskellig vis. For stykket var både oplysende på sin vis, men i særdeleshed også underholdende. Jeg sad selv flere gange og grinte meget højlydt, og også lidt med den tanke om at ’nej,-det-gør-de-bare-ikke’ et par gange.

Historien handler om et par der mødes online og på hver deres facon bliver enige om at mødes i virkeligheden. Der er bare det at de begge er bange for virkeligheden og befinder sig bedst i de grafiske skove, så det ender selvfølgelig også med en hel del indviklinger der udfolder sig meget voldsomt i sidste ende. Computerkongen Kasper bor sammen med sin mor, og han møder Alice på nettet, men bliver mistænksom og sætter en jagt ind på hende hvor PET agenten bliver involveret alt imens Alices bror skriver breve om at han har fundet det perfekte sted uden enhver form for teknologi, et sted de kalder Narnia.

Med kun 5 skuespillere bliver det hurtigt en forholdsvis intim forestilling og det var det også her, det var som om man lærte især de to der spillede Kasper og Alice særdeles godt at kende. Ikke mindst når man oplevede dem i deres virtuelle avatar selv, som også blev tilføjet en hel del komisk energi i deres udskejelser der mimede hvordan de tekniske avatare rent faktisk opfører sig. Det er i det hele taget hele aspektet med den online verden og det virtuelle der skabte så meget komik at man næsten sprudlede af grin. Men også de rappe replikker og ansigtsmimikken var lige i øjet. Selvom Maria Rossings rolle som Kaspers mor ikke var så stor en rolle så var hendes optræden bare så god, som den paranoide hypokondriske teknologiske afskrækkede mor, der bare vil passe på sin søn. Jeg syntes også Marie Dalsgaard og Asbjørn Krogh Nielsen gjorde et rigtig godt stykke arbejde, og deres kejtede forsøg på at slippe ud af suppedasen (som i sidste ende resulterer en voldsom slutning) er bare så anspændt og sjov på samme tid at man sidder og næsten trækker på smilebåndet hele tiden når de to var på scenen.

Det Mørke Net var som sagt en herlig positiv overraskelse der formår at gøre meget med meget lidt. Med en scene som i det store hele bare er et stort sort gulv, så sker der utrolig meget. Det er både en lejlighed, en elverskov og til sidst Narnia (og her var referencerne geniale! – jeg elskede slutningen og kælemimikken mellem Aslan og Alices bror), og man sidder og tror på det selvom det bare er en sort baggrund.

Jeg syntes Det Mørke Net er en oplevelse, og det en af de bedre. Så du skal absolut tage ind og se den, for du vil få et godt grin ud af det samtidig med du måske vil begynde at tænke lidt mere over dine teknologivaner bagefter (selvom de fleste af os nok alligevel lige skal tjekke fjæsen eller instaen med det samme forestillingen er slut for at se hvor mange likes vi fik for at være tjekket ind i Det Kongelige Skuespilshus).

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *