En Shopaholics hemmelige drømmeverden (Sophie Kinsella, 2001)

En Shopaholics hemmelige drømmeverden

Rebecca Bloomwoods er journalist og ansat ved et økonomisk tidsskrift. Hun tilbringer sin arbejdstid med at fortælle andre, hvordan de skal håndtere deres finanser. Sin fritid? Den tilbringer hun med at shoppe. Og vi taler ikke blot om shopping til husbehov. Nej, Rebecca shopper igennem… Hun ved godt, at hendes forbrug er ALT for stort, og hun prøver at holde det nede og øge sin indtægt, men lige meget hjælper det, og i mellemtiden hober rykkerbrevene sig fra banken sig op. Måske hjælper det at købe en eller anden lille ting…bare en lille en…
Men trøsten er kortvarig, og da selv de vildeste drømme om, hvordan det hele nok løser sig, ikke længere kan fortrænge virkelighedens vrede bankrådgivere, går det op for Rebecca, at hun er nødt til at tage både sig selv og sin situation alvorligt.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Shopaholic bøgerne har længe stået på min liste over bøger jeg godt kunne tænke mig at læse, jeg har bare aldrig fået taget mig sammen. Jeg så filmen for nogle år tilbage da den kom, og syntes den var hylemorsom, og efter lidt snak med et par andre bognørder besluttede jeg mig for at gå i kast med serien, så jeg fik fat på den første som lydbog – og jeg har ikke fortrudt noget, udover at jeg ikke har læst dem noget før.

Aldrig havde jeg troet at Becky Bloomwood kunne være så overdrevet og så forskruet i sin tankegang. Jeg tror aldrig jeg har stødt på en mere naiv, godtroende eller luftkastelsdrømmende person end Becky Bloomwood. Problemerne hober sig op for Becky, men hver gang – i stedet for at se realiteterne i øjnene og rent faktisk betale sine regninger – opdigter hun en eller anden næsten sindsforvirrede løsning på hendes problem, for vi vinder jo alle i lotteriet mindst en gang om ugen.

Det udløser selvfølgelig nogle ret komiske situationer sommetider, som hendes første dag som butiksassistent hvor hun drømmer sig til at skulle købe et par zebrastribede bukser på tilbud når hun har fri, kun for at se en kunde rent faktisk tage fat i dem. Det udvikler sig selvfølgelig til at Becky ender med at blive fyret på sin første dag, og jeg lo højlydt ved denne episode, for den virkede bare til at belyse Beckys altoverskyggende problem – at hun til tider er alt for egoistisk.

Men selvom hun måske nok er ret så egoistisk så syntes jeg også i sidste ende at hun har hjertet på rette sted. For i sidste ende, når alt er faldet ned om ørerne på hende er det som om hun omsider får øjnene op for at andre måske har lidt større problemer. Jo jo, det sker primært fordi hun ikke kan holde sin egne problemer ud, men hun tænker på andre og det viser sig at hun rent faktisk har en smule talent for at hjælpe andre.

Jeg nød at være i selskab med Becky, for selvom hun nogle gange mister jordforbindelsen og realitetsfornemmelsen også lige tager sig en fridag, så kan man ikke andet end at grine med hende eller af hende. Og som sagt kan jeg ikke forstå hvorfor jeg ikke er gået i gang med de her bøger for længst. Næste bog er allerede hentet og klar til aflytning.

5 star

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *