Big Hero 6

Det seneste bud på stammen fra Disney er en lidt anderledes film end hvad de har produceret i de sidste mange år, men det er også et dejligt friskt pust som er anderledes end de mange eventyrhistorier (don’t get me wrong – jeg elsker alle de klassiske eventyrhistorier, og ser ivrigt frem til der kommer flere).

Historien om den forældreløse Hiro og hans sindssyg geniale intellekt er basen til denne familiefilm, som stadig har den barnlige humor, der alligevel stadig kan appellere til os voksne også.

For mig skal der jo bare stå Disney på filmen og så er jeg solgt, men for Kæresten er det ikke automatisk en succes af den grund, men efter at have grint højlydt flere gange til Big Hero 6 vil jeg vove at påstå at filmen her også er lidt af en succes.

Disney har i en lang årrække lavet film der muligvis har haft en større målgruppe hos pigerne (host, host Disney Prinsesser en masse!), men med Big Hero 6 har de nu lavet en film som måske vil få en større målgruppe hos drengene – og det er jeg sikker på har været en del af planen lige fra start. Det er ikke mere end et par år siden at jeg læste om firmaets bekymring for at de på lang sigt ville tabe en del drenge fordi de lavede så mange eventyrfilm, som pigerne bare var mest begejstret for. Til gengæld – som Kæresten siger – er det også en ret voldsom stereotyp at sige at det her er en ’drengefilm’ bare fordi den tager sit udgangspunkt i videnskaben, men som filmen viser er det jo ikke kun drenge der kan lide videnskab, piger kan også lide det.

Gruppen af karakterer var bare lige i øjet, og det samme var stemmerne bag selvom jeg ikke kendte voldsomt mange af dem, men det er også en befrielse somme tider (det skal bemærkes at jeg så den på originalsproget, engelsk). Fred, Gogo, Wasabi, Honey Lemon og ikke mindst Baymax er jo dem der bærer filmen omkring Hiro. For jo, Hiro er likeable som protagonist, men de andre tilføjer bare den humor en Disney film skal have. Jeg var især meget begejstret for Wasabi, og ikke mindst fordi det var Damon Wayans Jr der lagde stemme til, og mand han kan skrige som en tøs (hvis man ser New Girl, så er det Coach karakteren).

Så hvis du har en eftermiddag eller en aften ledig og ikke ved hvad du skal tage dig til, så syntes jeg du skulle tage en tur i biografens mørke og møde hele den her samling af super sjove ’superhelte’. Og det gør ikke noget du ikke har en yngre bror eller søster til at maskere din tur i biografen for at se en Disneyfilm, for Big Hero 6 er en film man sagtens kan se selvom man nærmer sig de 30.

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *