Blodsungen (Lene Kaaberbøl, 2012)

Blodsungen (Vildheks, #4)

Jeg satte mig op så brat at jeg hamrede hovedet ind i sengelampen. Mit hjerte hoppede og spurtede af sted som en hækkeløber der var kommet bagud for feltet, bang-bang-HOP, bang-bang-HOP, og jeg så mig vildt omkring som om jeg ventede at Bravita Blodsunge skulle stå ved siden af sengen med fremstrakte kløer og blodsbegær i sine flammende øjne.

Rolig, formanede jeg mit hoppende hjerte, det er jo bare en drøm … og desuden var det ikke mit liv Bravita var ude efter. Det var en eller anden stakkels tretten-årig piges, og jeg var jo kun … Mine tanker standsede brat. Jeg så på det gammeldags, tik-takkende vækkeur på natbordet. De selvlysende fosforgrønne visere pegede begge næsten direkte opad. Klokken var fem minutter over tolv, og det var den sidste dag i marts.

Det var i dag jeg fyldte tretten.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Fjerde bog om Clara har måske endnu mere handling end de foregående, og der lægges godt op til noget dramatik som måske ikke får løsning lige med det samme. Pludselig går tingene meget stærkt, lige indtil bogen slutter og man sidder tilbage med en følelse af at man gik glip af et eller andet på vejen. Det er mest af alt nok lige præcis på grund af den slutning bogen har – som direkte lægger op til næste bog i serien, altså en mindre cliff hanger.

Med det sagt kunne jeg rigtig godt lide hvordan den her bog forsøger at forene Claras to sider – hendes normale side og hendes vildhekseside. Det går som sådan meget fint i starten, men så skrider tingene selvfølgelig og tingene bliver mere og mere kompliceret og Clara må træffe sig valg. Jeg var ret tilfreds med den måde Clara når frem til hvilken person det er hun rent faktisk er. For på en eller anden overdreven måde hænger det godt sammen med nogle af de valg man skal tage i livet på det tidspunkt, som i sidste ende er med til at definere dig som person, hvilket jeg syntes er et godt tema til denne bogs målgruppe.

Alt i alt syntes jeg bare at Vildhekse-serien bliver bedre for hvert bind, så jeg ser enormt meget frem til hvordan de sidste par bind udvikler sig, nu er der jo kun 2 af dem tilbage, og der er en hel del ting der skal opklares inden jeg vil kalde det en tilfredsstillende slutning.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *