Bøger der siger stop!

I går matte jeg opgive en bog helt og aldeles, på trods af at jeg var kommet et godt stykke i bogen. Jeg måtte dog erkende at jeg ikke ville blive mere glad for den, tværtimod højst sandsynligt bare mere irriteret på den og dens karakterer. Derfor valgte jeg simpelthen bare at droppe den, helt og aldeles!

Bogen jeg taler om er Deborah Harkness’ Heksejagt, som jeg faktisk førhen har syntes lød ret spændende, jeg tror jeg er blevet lidt mere interesseret i alt det med hekse frem for vampyrer. Derfor valgte jeg også at give den her bog en chance, og jeg valgte så at høre den som lydbog.

heksenatHøjst sandsynlig vil jeg give oplæseren en del af skylden for at jeg opgav. Hendes stemme (jeg har selvfølgelig glemt hvad hun hedder – fint nok, for jeg har ikke lyst til at hænge nogen ud på den måde) gik mig bare sådan på nerverne. For det første læste hun halvdelen af teksten i alt for lavt et lydniveau, som om hun stort set skulle hviske halvdelen af bogen – ikke et hit! Og så bidrog hendes stemme ikke synderligt meget til de forskellige karkaterer.

Det der dog gik mig allermest på nerverne var de to hovedpersoner. Matthew Claimont og Diana Bishop, henholdsvis vampyr og heks. Det lyder umiddelbart som et match der kunne være interessant, men desværre blev de bare mere og mere irriterende. Matthew er den alt-overskyggende overbeskyttende vampyr som er alt for ophængt på gamle kønsroller, og lader ikke Diana gøre noget som helst selv, og han får hende til at fremstå som fuldstændig uduelig til at gøre noget selv, og som om hun heller ikke selv ved ret meget om særlig meget. Diana startede som en okay person, men som bogen skred frem blev hun bare mere og mere intetsigende og hendes rolle som den ultimative damsel in distress der absolut intet kan selv, men måske gerne vil selv, men lader sig overtale af Matthew til ikke at gøre det alligevel. For hver ting de gjorde/ikke gjorde blev jeg bare mere og mere irriteret på dem. På det seneste begyndte jeg også bare at se dem som karikerede versioner af Edward og Bella, og Twilight syntes jeg egentlig jeg har læst rigeligt af. Matthew var 3 gange så beskyttende som Edward, og Diana var 5 gange så hjælpeløs som Bella forekom at være.

Så i sidste ende valgte jeg at sige stop. Det er ærgerligt for bogen lød jo rigtig god, og det har ikke afskrækket mig fra at læse andre bøger om hekse, men lige præcis den her serie må jeg nok afskrive.

Hvis I har læst den, hvad er så jeres læseoplevelse med den? Har I opgivet en bog på lignende måde?

You may also like

2 Comments

    1. Beklager, men den blev bare mere og mere rædderlig for hver side/kapitel jeg kom igennem. Men det er jo ikke ensbetydende med at andre ikke vil kunne lide den, jeg kunne bare ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *