Den betænksomme morder (Kaaberbøl, Lene & Friis, Agnete, 2013)

morder

Som Røde Kors-sygeplejerske er Nina Borg mere vant til at redde andre end til at skulle forsvare sit eget liv. Men hvor langt må man gå for at redde sig selv?

(Tekst fra saxo)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Bagsideteksten til den her bog er meget kort, og det siger lidt om bogen i sig selv. Jeg var ret glad for de tre første krimier om Nina Borg, og blev positivt overrasket over at Lene Kaaberbøl faktisk også kunne skriver krimier, med lidt hjælp fra Agnete Friis. Men i deres fjerde (og hvad jeg håber, er sidste) bog om Nina Borg falder deres gode historie ret meget til jorden.

Hele historien igennem sad jeg og ventede på en såkaldt ’kicker’ der skulle få det hele til at give meningen, for den hævntørst der skulle forestille at drive hele plottet fandt jeg bare aldrig særlig realistisk. Da holdningerne bag begivenhederne blev afsløret til sidst sad jeg stadig tilbage med en følelse af mangel på forløsning. Det gav bare ikke mening i mit hoved. Det hele virkede alt for impulsivt og dårlig gennemtænkt (fra skurkens side, vel at mærke). Alt i alt syntes jeg bare plottet var mangelfuldt.

I forhold til det også skulle forestille at være en Nina Borg krimi, var der også alt for lidt Nina i bogen. Fordeling var nok 20% Nina, 60% skurkene og resten lidt blandet på en anden karakter. Og det plejede at virke i de andre bøger, men det var også fordi Nina var i centrum, hun var repræsenteret som hun skulle som protagonist, men det fungerede desværre ikke i den her.

Derfor må jeg indrømme at jeg håber denne fjerde bog er den sidste om Nina Borg. Det lægger den også lidt op til, og det er med en lidt dårlig følelse at jeg må indrømme det, for som sagt kunne jeg faktisk godt lide de tre første. Bog 4 var bare en for meget, med alt for lidt Nina.

2 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *