The Sound of Books #002

The Sound of Books er en ny feature jeg har kastet mig ud i her på bloggen. Ofte sidder vi med en bog og læser en scene med musikken i baggrunden, og nogle gange passer de to dele sammen og andre gange må vi slukke musikken eller lægge bogen fra os, fordi det overhovedet ikke spænder overens. Hvilket sætter nogle tanker i gang. Jeg vil derfor forsøge at finde en sang eller to, som jeg mener passer rigtig godt til den enkelte bog. Det er, kan man sige, mit forsøg på en mini playliste hvis man skulle lyste at læse pågældende bog.

IMG_2040

Denne omgangs bog er Pride & Prejudice af Jane Austen. Vi kender vist alle sammen historien om Lizzy og Mr Darcy og deres komplicerede forhold, så det vil jeg ikke uddybe yderligere. Nu tænker I sikkert at jeg bare ville smække nogle numre op fra soundtracket til 2005 filmen, men det gør jeg skam ikke, det ville jo være for nemt.

Peter Pan – Fairy Dance

I stedet har jeg som det første valgt en melodi fra Peter Pan filmen, og den har jeg valgt fordi den går meget op og ned i melodien, lidt ligesom forholdet mellem Lizzy og Darcy.

Angus & Julia Stone – Hold On

Den anden sang jeg har valgt skal symbolisere den stærke kærlighed mellem Lizzy og Darcy, og hvordan den skal forestille at være ubrydelig, og at det bare skal blive ved med at holde fast i den.

Switchfoot – This is Home

Som den sidste sang har jeg valgt en sang der gerne skulle eksemplificere den slutning vi alle kender – kærligheden sejrer, og som mange vil mene så har man med kærligheden også fundet hjem; derfor denne sang.

https://www.youtube.com/watch?v=2cKNleDdUFY

You may also like

2 Comments

  1. Hvor er det et super skønt indlæg!:D
    Og du har helt ret i det med, at musikken altså skal passe til bogen! Jeg bliver som regel irriteret hvis tempoet i musikken og historien ikke følger hinanden;)

    1. Mange tak, det er præcis det der er min mening med de her indlæg.
      Og jeg håber at kunne inspirere til nogle gode sammensatte soundtracks til nogle af de bedste bøger/historier vi kender. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *