Kimæras hævn (Lene Kaaberbøl, 2011)

vildheks3Læst via Mofibo

“Er han død?”
Clara tør næsten ikke spørge, for det er hendes egen vildven Kat det gælder. Hans liv hænger i en spindelvævstynd tråd, og hvis Clara vil redde ham, må hun følge et spor der fører hende lige i kløerne på dødsfjenden Kimæra …

Kimæras hævn er tredje bog i serien om Clara, hendes kærlighed til dyr og hendes kamp for at overleve som vildheks i en verden hvor magi ikke ligefrem er barnemad.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tredje bog med Clara og hendes vildhekseever tager virkelig fart lige fra start af. Hvorimod de andre par bøger indtil videre lige skulle bruge lidt tid på at komme i gang og forklare et par småting hist og her, så er der action lige fra kapitel et af i Kimæras hævn, og det var fantastisk.

Godt nok udfoldede handlingen sig stille og roligt derefter for at tilpasse sig det tempo bøgerne har, men alene det faktum at der skete noget i hvert kapitel som ledte til flere spørgsmål eller utrygge tanker ved handlingen gjorde at det her indtil videre er den bedste bog om Clara, efter min mening.

Kimæras hævn lægger nemlig også op til at Clara skal stå meget mere på egne ben, og det syntes jeg kun gør den karakter godt. Jeg syntes det var rigtig godt at læse om Clara udforske tingene på hendes måde, og ikke nødvendigvis være afhængig af sin moster Isa, som jeg ellers også syntes ret godt om (mere end hendes egentlige mor, faktisk), og så syntes jeg det var herligt at se Ingentingen fra forrige bog udfolde sine begrænsede evner endnu mere, og finde lutter glæde ved at kunne lave en kop the helt selv.

Jeg syntes alt i alt at vildhekse bøgerne nu har fundet sig selv, nu har serien ligesom fundet ud af hvad ben de skal stå på og nu kommer de hurtigt ud af starthullet så at sige, og jeg glæder mig lidt til at se hvordan de næste bøger har i sinde at holde det oppe.

4-star1

You may also like

2 Comments

  1. Jeg synes også at dette er den bedste bog af de tre første. Ingentingen er virkelig herlig 🙂

    Selvom jeg nok havde forventet noget helt andet da jeg startede med at læse serien, så er det rigtigt hyggeligt at læse om Clara. Jeg skal også snart have fat i sidste bog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *