Viridians blod (Lene Kaaberbøl, 2011)

vildheks2Læst via Mofibo

“Du bliver nødt til det! Der er ingen andre der kan. Eller vil.”

Vildheksen Shanaia er fortvivlet og hårdt såret, og det hun beder Clara om at gøre, er livsfarligt. Clara vil helst sige nej – men det får hun ikke lov til..

”Viridians blod” er anden bog i serien om Clara, hendes kærlighed til dyr og hendes kamp for at overleve som vildheks i en verden hvor magi ikke ligefrem er barnemad.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – — –

Det er efterhånden ved at være et par år siden jeg læste den første bogen om vildheksen Clara og hendes møde med den vilde katteven Kat, så det var lidt mystisk at tilvænne mig den verden igen. Det gik dog hurtigt og jeg var hurtigt fortrolig med Clara og hendes lille verden igen.

Der var mange detaljer jeg havde glemt fra den første bog, men det gjorde ikke så meget for det var de centrale karaktere der var vigtigst i Viridians blod. Lene Kaaberbøl bliver ved med at skrive rigtig godt, hun skriver på en måde så man ikke nødvendigvis føler det er en voksen der skriver til børn, men heller ikke voksen til voksen eller børn til børn. Man kan fornemme hun skriver som hun er, men stadig at hun har sat sig ind i de unges verden så sproget bare falder i hak.

Selve historien med Viridian syntes jeg var lidt langsom om at komme i gang, men da den så endelig gjorde det var den rigtig god. Jeg syntes hele det univers med vildhekse er rigtig godt fundet på og jeg syntes det er mere og mere spændende at læse om ting derfra for hver bog. Dog syntes jeg stadig at der var nogle spørgsmål efterladt ubesvaret med hensyn til hende Viridian, som jeg håber at få svar på i senere bøger, for at nogle ting vil give lidt mere mening (i mine øjne).

Clara udvikler sig også betydeligt for hver bog. Hun starter ud i første bog som den Clara-mus hendes mor kalder hende, men hun bliver mere og mere bare Clara som faktisk godt kan finde ud af bare lidt vildhekse ting, så jeg er spændt på hvordan hun udvikler sig i de næste bøger.

3 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *