Julekalender (Mofibo)

1. december: Mofibos Julekalender coverVi kender det alle sammen; hvor mange julekalendere skal man følge med i? For det første er der spørgsmålet om man skal gå i barndommen og indfri sit indre ønske om at blive ved med at have en chokoladejulekalender, eller om man har så sød en kæreste, som jeg tilfældigvis har, der forærer èn en rigtig lækker Summerbird julekalender. Dernæst kommer spørgsmålet om hvor mange julekalendere man kan holde styr på at følge med i på TV, og jeg overhørte en radioudsendelse i starten af måneden der påstod at der var omkring 15 at vælge imellem i år!

Men der findes også de mere litterære julekalendere, hvor man kan læse en lille portion om dagen. Sådan en har Mofibo lanceret i år, hvor du hver dag får en lille bid i form af ca 10 små sider som kun tager ca 5 minutter at læse, så det er da en kalender der er til at overkomme.

Historien er der som sådan ikke meget jul over, udover at den foregår i december. Ellers er det en meget hæsblæsende jagt mod et eller andet mål der stadig er ukendt. Man får meget få oplysninger per dag, hvilket sådan set er om det skal være når det kommer til den slags, men alligevel formår man at få et ret godt indblik ind i de forskellige karakterere. På den måde har Kirsten Sonne Harild og Lise Bidstrup sammenskrevet en god portion mennesker med hver deres egne mærkværdige særpræg.

Historien blev jeg ikke lige grebet af med det samme, men det er nok mest fordi der går noget tid før man rigtig har styr på den begrænsede mængder af informationer man får. Derudover må jeg være ærlig og sige at der er en del fejl i teksten. Om det har gået lidt hurtigt for Harild og Bidstrup i svinget nogle gange skal jeg ikke kunne udtale mig om, eller om nogle bogstaver er gået tabt i trykken kan jo også ske. Om ikke andet så irriterer det mit øje – og ikke mindst min forståelse for historien – at der kommer disse småfejl, som ord der mangler eller linjeskift der forvirrer mig hvor i persongalleriet jeg befinder mig.

mofibo

 

Jeg syntes nu alligevel at det netop er persongalleriet der er det bedste ved den her, de er alle sammen så vidt forskellige at det er de mange synspunkter der gør at jeg vil læse videre. Det og så er jeg stadig nysgerrig for at finde ud af hvad den ender med, som man jo altid er.

 

Men du kan selv bedømme, julekalenderen ligger der jo stadig og kører frem til den 24. december. Hvis du ikke har en abonnement til Mofibo kan du stadig nå at oprette en gratis prøveperiode og herefter opnå lidt rabat, hvis du kigger her igen.

 

3 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *