Veronica Mars and Philosophy, Investigating the Mysteries of Life (Which is a Bitch Until You Die) (George A. Dunn ed. 2014)

veronicaVeronica Mars is a kick-ass private investigator, smart and street-wise. But what can her character tell us about larger life issues, such as knowledge and skepticism, trust and friendship, revenge, race, gender, and feminism? What makes her tick? And why is Logan such a sarcastic bad boy, anyway?

“Veronica Mars and Philosophy” features a thought-provoking collection of essays centered on philosophical issues brought forth in “Veronica Mars,” the critically acclaimed neo-noir detective series set in the fictional town of Neptune, California. Fans and newcomers alike will gain unique insights into the philosophical make-up of a hit show that tackled both crime and some of the larger mysteries of life. Introduces significant philosophical concepts that arise in the cult TV show, “Veronica Mars” Tackles topics relevant to contemporary youth culture, including trust and friendship, revenge, knowledge and skepticism, race, class, gender, and feminism. Offers insights into darker themes explored in the series, which is noted for the complexity and intricate plotting of its storylines. Delves deeply into the psychology of Veronica Mars during her transition from high school to college. Written for fans of the television show, philosophy students or readers interested in popular culture. Timed for release with the highly anticipated “Veronica Mars” feature film.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Den her bog var lidt en blandet oplevelse. I starten var jeg i rigtig fan-girl mode og var bare helt forhippet på at få læst den her og hvilke interessante pointer den ville kunne belyse på serien. Som det også har fremgået her på serien er jeg ret stor Veronica Mars fan, så da jeg endelig fik fat på bogen her havde jeg måske nok lidt større forventninger end hvad godt er. Det begrunder sig nok i at den er skrevet fra et filosofisk synspunkt, som jeg ikke rigtig kan sætte mig helt ind i.

Der var kapitler der for mig var ret intetsigende, som kapitel 1 der behandler status spørgsmålet i Neptune, hvilket jeg altid har set som en selvfølge og ikke lagt meget mere i, hvorfor det kapitel nok heller ikke sagde mig så meget. Det samme gør sig generelt gældende for de kapitler og dele af bogen der blev alt for tunge filosofiske, for der blev der smidt alt for mange navne og behandlet alt for mange filosofiske teorier til at jeg kunne følge med. Det syntes jeg blev en smule for meget for mig der egentlig bare gerne vil læse noget interessant om Veronica Mars som kult-Tv-serie.

Det var der dog også kapitler der gav mig. Der var en del af bogen der behandlede serien som den ungdomsnoir serie den er, og her var der en 3 kapitler der virkelige fangede mig og vendte noir genren på hovedet igennem Veronica Mars. Der var også den del der satte fokus på Veronica som kvinde og altså blev en smule feministisk, hvilket jeg også rigtig godt kunne lide og den lille feminist jeg har boende i maven kom lidt til live.

Allersidste kapitel var nok det bedste, eller også var det bare fordi det var det sidste jeg læste. Sidste kapitel behandler nemlig Veronica som person og det er jo hende der er i centrum og hende jeg syntes allerbedst om.

Alt i alt var det som sagt en blandet følelse, der var kapitler der var super gode og som godt kunne have været længere, mens der var kapitler som jeg syntes var lidt for tunge og godt kunne have været kortere. Hvis man er Veronica Mars fan vil jeg alligevel anbefale at læse den, for der er som sagt en del rigtig gode kapitler som belyser serien på måder man ikke nødvendigvis selv ville tænke over.

4-star1

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *