Merlin og kannibalen (Pernille Eybye, 2014)

Merlin1Anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup

Merlin er en helt almindelig dreng
med en helt almindelig familie.
Lige indtil den dag hvor hans mor beslutter
at familien skal flytte til Tusmørkedalen.

Drengen på legepladsen sagde at der er en kannibal i byen.
Og at han spiste en dreng som var alene hjemme. Men det kan ikke passe, vel? For kannibaler findes ikke.

Måske skulle jeg ikke have åbnet døren da det ringede på …

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Merlin og kannibalen er den første af tre bøger om Merlin og hans lettere skøre familie. Merlin finder sig pludselig tvunget til at flytte til Tusmørkedalen sammen med sin mor og to søstre, hjem til en mormor og oldemor han indtil da ikke vidste han havde. Og med god grund, for det viser sig at alle piger i Merlins familie er hekse.

Jeg syntes bogen her var rigtig fin, den var nem at læse og det er altid en klar fordel når det jo er en børnebog. Der er hurtig fremgang i historien og gør den spændende og familien er også skrevet rigtig godt. Selvom de er lidt underlige, så er de beskrevet rigtig godt så man får at rigtig fint indtryk af hvordan de er.

”Hun bevæger hovedet i hurtige ryk mens hun lader blikket glide rundt i værelset. Jeg står helt stille som en død skildpadde.”

Jeg kunne rigtig godt lide Merlin som hovedperson, men jeg er overbevist om at der ligger mere i ham som person så det er jeg spændt på at se udvikle sig i de senere bøger. Det viser sig allerede en smule i sproget i bogen, Eybye skriver rigtig sjovt og fanger en super sjov tone for den helt rette målgruppe.

”Søstre. Man kan ikke leve med dem, og man kan ikke lade kannibal-barnepigen æde dem!”

Humoren er klart det største plus i den her bog, og jeg håber at det føres videre til de andre. Uhyggen syntes jeg er lidt tynd, men for børn i den alder de er rettet mod tror jeg den er lige tilpas uhyggelig uden de får mareridt.

4-star1

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *