Mockingjay – Part 1

Så kom tiden endelig hvor vi kunne få at se første del af hvad der næst skulle ske for Katniss og resten af oprørerne. Det var med en del høje forventninger jeg gik ind i biografens mørke efter at have læst diverse anmeldelser på nettet, både gode og dårlige. Bogen var rigtig frisk i min hukommelse så det var jeg også nervøs for hvordan det ville påvirke filmen.

Alle mine forventninger blev indfriet og jeg fik et par overraskelser med i hatten. Det eneste negative, som jeg ikke rigtig betragter som negativt, jeg skal kunne sige om den her film er at det er en klar optaktsfilm til det absolut store slag der skal foregå i sidste film. Men det gjorde mig ikke noget, for der sker stadig ufattelig meget for karaktererne og de får tid og plads til at udvikle sig, hvilket jeg ikke altid syntes de alle sammen havde nok tid til i de forrige film. Her får vi meget mere viden om de forskellige, både smidt i ansigtet på os, men også skjult mellem linjerne, som jeg vil tro man skal kende bogen for at kunne genkende, men jeg elskede hvert minut.

Hele filmen igennem blev jeg forbløffet over hvor fantastisk en skuespiller Jennifer Lawrence er, jeg var nysgerrig for at se hvordan hun ville tackle den rolle Katniss mentalt har i den her film, men det klarede hun fantastisk. Og så var der den fantastiske overraskelse at Jennifer Lawrence faktisk kan synge! Det havde jeg ikke forventet, jo jeg kan da godt huske hun sang for Rue i den første film, men det her var meget bedre. Det er en scene i bestemt kan glæde jer til. Til trods for at man ikke så særlig meget til Joh Hutcherson i rollen som Peeta, så gjorde han også et flot arbejde, men jeg glæder mig bare endnu mere til at se hans udgave af sindssyge Peeta i næste film. Jeg syntes dog at jeg savnede meget mere Finnick, jeg er så glad for ham i den her del af trilogien, så jeg savnede meget mere med ham. Dog havde de hans afslørende tale med, hvilket jeg også elskede, men der skulle stadig have været mere af ham.

Jeg havde lidt forudset hvor filmen ville cutte, for at lede over til næste film, men der var alligevel lige tilføjet 5-8 minutter efter hvor jeg havde forventet for lige at understrege den stemning der skulle opildnes blandt oprørerne for at næste film bliver et stort brag. Det fungerede fint, men jeg mener stadig at hvis de havde cuttet hvor jeg gættede mig til ville det have skabt en endnu stærkere dramatisk slutning. På samme tid ville jeg også selv bare have siddet og tænkt ’Nej! De kan ikke slutte her!’

Der er så meget jeg vil sige om den her film, men det ville også spoile for meget for de af jer der endnu ikke har set den. Så jeg kan kun sige at hvis I endnu ikke har set den, så tag at gøre det.

You may also like

2 Comments

    1. Den var virkelig god! Jeg sad næsten og smågræd hele vejen igennem fordi jeg også bare blev så berørt af det hele, der er virkelig nogle voldsomt følsomme scener og billeder som går lige i hjertet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *