Den kulsorte protokol (John Stephens, 2014)

Anmeldereksemplar fra forlaget, Alvilda

9788771051629_200

Kate, Michael og Emma har indledt en hæsblæsende jagt på Dødens bog. De skal finde den, før Magus får fingre i de, for gør han det, vil alle tre bøger fra Begyndelsen være samlet på ét sted, og deres forenede energi vil udløse en ustoppelig kraft.

Emma er sidste brik i det store skæbnepuslespil, og hun bliver tvunget til at konfrontere sig med de mørkeste sider af sig selv, såvel som de rædselsvækkende uhyrer og ånder, der bor i de verdner, hun må rejse igennem. Kun hvis hun formår at mestre den sidste og farligste bogs kræfter, vil hun, Kate og Michael kunne redde verden fra en altødelæggende krig.

Selve det stof, tiden er gjort af, falder fra hinanden, da Emma tager ud på sin søgen efter en afslutning – god eller dårlig – på det episke eventyr, hun og hendes forældre og søskende er blevet hvirvlet ind i.

(Tekst fra Alvilda)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jeg har længe ventet på den sidste afgørende fortælling om Bøgerne fra Begyndelsen fra John Stephens, og jeg har også længe været nervøs for om jeg ville blive skuffet eller glad for hvilken slutning han havde brugt så lang tid på at udtænke. Heldigvis blev jeg ikke skuffet.

Den kulsorte protokols handling går i gang lige med det samme. Det skabte lidt forvirring til at starte med fordi jeg ikke lige helt kunne huske hvad der var sket i slutningen af bog 2, men der gik kun et kapitel eller 3 så var jeg fuldt ud med hvad der var på færde. Selvom jeg ikke kunne huske meget, var den første den af bogen her god til at få en med igen, og tempoet blev sat mere og mere op for hvert kapitel. Dette er bare en af de fordele bogen har, man sidder som på kanten af sofaen fordi der sker noget hele tiden og hvert kapitel leder rigtig godt over til at følgende kapitel bliver lige så handlingsfuldt.

”Emma kiggede ikke på Kate, da hun svarede, for hun vidste, at hvis hun kiggede på hende, Michael eller Gabriel, ville hun igen se skyggerne, der hang over dem.!

Hver bog centrerer sig om en af de tre søskende, og som sidste bog var det yngste Emmas tur. Det at man følger hver af de tre søskende syntes jeg fungerer rigtig godt, for det giver et helt særligt blik på historien og man ser/oplever den fra flere vinkler. Jeg var især glad for den sidste med Emma her, nok fordi hun er den yngste og bliver betragtet som en slags overset ressource og det modbeviser hun fuldstændig.

Bøgerne fra begyndelsen mener jeg kan have to slags publikummer. Det ene vil være for de lidt mindre børn som endnu ikke har stiftet synderlig meget bekendtskab med en masse af det fantasy der findes, hvor bøgerne her kan fungere som en slags introduktion til genren. Det andet publikum vil være det mere modne publikum som har læse mange af de kendte fantasy fortællinger og kan genkende mange af disse i fortællingerne. For der er mange fantasy fortællinger der bliver refereret til i trilogien, og det syntes jeg giver dem den elskværdighed mange fantasy-kendere vil syntes om.

”Ikke desto mindre såede en lille stemme i hendes baghoved tvivl om, hvorvidt hun kunne stole på sin egen mavefornemmelse.”

Slutningen var jeg en lille smule skuffet over, men mest af alt nok fordi den ikke helt var hvad jeg havde forventet. Den lænede sig meget op af typiske fantasy-kliche slutninger og det syntes jeg på den ene side passede rigtig godt i historien, men på den anden side sad jeg stadig og håbede på noget lidt andet. John Stephens bragte et dystert emne som døden til overfladen her i sidste bog og jeg ville gerne have set ham bruge det lidt mere i slutningen af bogen. Med det sagt, så er det en sød slutning og man sidder med en følelse af eventyrlig mix-match til sidst, for nu er det pludselig ovre, både for os som læser og børnene.

Det er bøger jeg sagtens kan finde på at genlæse på et senere tidspunkt, og i fremtiden bruge som introduktion til unge mennesker der gerne vil læse noget fantasy, men ikke helt ved hvor de skal gå i gang.

5 star

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *