Beauty & the Beast (Det Ny Teater)

I weekenden var jeg et smut I København i forbindelse med noget familie tam-tam, og når nu jeg var derovre besluttede jeg mig for at udnytte det til noget rigtig godt. Derfor spurgte jeg Kæresten om han ville med i teatret og se Skønheden og Udyret i flot sceneopsætning, og det kunne han godt lide undlade sig.

200x900-BB-banner-v4_03

På forhånd havde jeg set en hel del billeder på nettet fra mange andre der havde været inde at se det, og jeg havde kun hørt gode ting så jeg var allerede meget opsat på at det ville blive en god aften. Allerede da vi kom ind i salen og så scenen blev jeg simpelthen så glad i hjertet af at se opsætningen. Scenetæppet med rosen var simpelthen så flot og det var med til at bidrage til den rette stemning til stykket, selv inden det gik i gang.

Dog var jeg blevet en smule skuffet allerede inden stykket gik i gang, for jeg fandt ud af at det ikke var Maria Lucia som spillede Belle den aften, men en Frederikke Videl. Som sagt blev jeg lidt skuffet over det i første omgang, men som forestillingen udfoldede sig gjorde det jo ikke noget, for Videl gjorde også et fantastisk arbejde og hun synger også rigtig godt.

Selve sceneopbygningen var fantastisk (jeg føler jeg overbruger det ord bare i den her anmeldelse, men sådan er det bare!), det hele var bare så flot og det gik så flot fra scene til scene. Det gav udtryk for at der var tænkt på hver mindste detalje selvom der var meget få små rekvisitter på scenen. Udover de store baggrundsopstillinger var det stort set kun skuespillerne og deres kostumer og det virkede! Der var i sig selv ikke brug for meget mere end det, for historien er jo så god og man bliver tryllebundet så hurtigt alligevel uden at man sidder og lægger mærke til de små rekvisitter.

csm_Paa_slottet2_590552c547_543f56e29f

Skuespillerne i sig selv har jeg også kun ros til overs for. Selve ensemblet kendte vi ikke mange af, stort set kun Maria Lucia (som desværre ikke var på scenen den aften), Kenneth M. Christensen og selvfølgelig Preben Kristensen. Sjovt nok var det også Preben Kristensen der fik den største applaus da stykket var slut, selv i for hold til hovedpersonerne. Alle skuespillerne gjorde et fabelagtigt stykke arbejde og jeg var så benovet over alle evner for at synge og performe på sådan en facon. Jeg sad flere gange og fik gåsehud og Kæresten sad også flere gange og kiggede over på mig for at se om jeg sad og græd – og indrømmet, jeg kneb da også nogle tårer et par gange i løbet af forestillingen.

csm_Udyret_Belle_ved_bordet_b143b5de4b_1722149d9d

Lumiereudsnit-620x330

Jeg har i det hele taget kun rosende ord til overs for den her forestilling og jeg vil helt klart anbefale at tage ind og se den. Selv Kæresten som ikke er nær så stor Disney nørd som jeg er, nød aftenen. Jeg vil primært tro at det også er fordi at forestillingen ikke ’bare’ er en genfortælling af filmen, jeg mener det er det selvfølgelig, men den er også meget mere. Det er en musical, men man bliver rørt på en anden måde og den har en hel anden slags humor som ikke ses i filmen. Meget af denne humor tilfalder selvfølgelig de fortryllede tjenestefolk, men også udyret har sine øjeblikke, som da han prøver at forklare hvordan hans hjerte banker helt ud af brystet når han tænker på Belle.

Både Kæresten og jeg var begge to så rørte og glade i hovederne efter at have set den, at hvis det havde været muligt var vi taget ind og se den igen – lige med det samme! Så bare gør som mig, og udnyt en tur til København hvis I kommer forbi inden forestillingen er slut.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *