Grimm Tales: For Young and Old (Philip Pullman, 2012)

16126208

In this beautiful book of classic fairy tales, award-winning author Philip Pullman has chosen his fifty favourite stories from the Brothers Grimm and presents them in a’clear as water’ retelling, in his unique and brilliant voice.

From the quests and romance of classics such as ‘Rapunzel’, ‘Snow White’ and ‘Cinderella’ to the danger and wit of such lesser-known tales as ‘The Three Snake Leaves’, ‘Hans-my-Hedgehog’ and ‘Godfather Death’, Pullman brings the heart of each timeless tale to the fore, following with a brief but fascinating commentary on the story’s background and history. In his introduction, he discusses how these stories have lasted so long, and become part of our collective storytelling imagination.

These new versions show the adventures at their most lucid and engaging yet. Pullman’s Grimm Tales of wicked wives, brave children and villainous kings will have you reading, reading aloud and rereading them for many years to come.

(Tekst fra goodreads)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jeg må være ærlig og sige at de forventninger jeg havde til den her bog overhovedet ikke blev indfriet. Jeg havde på forhånd godt læst et par anmeldelser der sagde lidt af det samme, men jeg blev ved med at overbevise mig selv om at det da umuligt kunne være sandt. Det jeg har læst tidligere af Pullman har jo været ret så gode fornøjelser, så derfor var det her lidt af en skuffelse.

Som det også fremgår at bloggen så elsker jeg stort set alle slags genfortællinger af eventyr og da jeg faldt over denne her, måtte den bare blive en del af samlingen. Alligevel kom den til at stå næsten et halvt år på hylden før jeg fik taget mig sammen til at læse den, og nu hvor jeg har læst den kan jeg godt se det lidt.

Jeg gik i gang med bogen med en positiv indstilling, på trods af de anmeldelser jeg havde set her og der. Efter introduktionen tænkte jeg igen at Pullman da måtte have gjort noget godt, men….. Efter at have læst en 3-4 af de små eventyr indfandt min skuffelse sig ligeså stille.

Det er jo som sådan ikke fordi det er en dårlig bog, eventyrerne er søde som de altid er, men bogen gør bare ikke det den lægger op til. Jeg havde forventet at læse noget nyt, hvor jeg stadig kunne genkende de gamle eventyr som vi elsker dem. Det skete bare ikke. I stedet sad jeg med en bog og forsøgte ihærdigt at finde de ting Pullman skulle have lavet om, for i mine øjne lignede de nøjagtig de udgaver jeg i forvejen har stående. Og det blev jeg ret så ked af. Pullman formåede at lure mig ind med sin introduktion, men han fulgte mig bare ikke til dørs eller vejs ende med sit projekt, hvilket er meget ærgerligt når han ellers normalt skriver så fantastisk. Nu bliver jeg pludselig lidt nervøs for at læse resten jeg har liggende af hans bøger, men jeg er endnu ikke skræmt væk. Jeg tror bare jeg skal have fat i Dark Materials på ny for at genoplive mit forhold til Pullman.

3 star

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *