Bogglæde

Sidste weekend var i særdeleshed en weekend i bøgernes tegn, på mange forskellige måder. Jeg elsker at dele min bogglæde med andre og for nogle år siden fik jeg lidt inspiration fra venner og bekendte til at starte et Bogbyttemarked her i Aalborg. Det begyndte i det lille, hos den lokale Bog & ide, hvor jeg lånte lidt af deres tid og lokaler til det første event, som gik rigtig fint og der blev byttet rigtig mange bøger. Siden da har jeg stået for #Bogbyttemarked hvert forår og hvert efterår, og det er som om det bare vokser for hver gang. Det er så fint at jeg kan genkende ansigter fra gang til gang, og se hvor meget de nyder at få byttet ud i deres bogsamlinger.

Jeg elsker at se hvor glade folk kan blive over bøger, som jeg måske ikke finder den største glæde i længere. Derfor er det så fint at bøgerne kan finde nye hjem, hvor de kan blive endnu mere værdsat og læst på ny. Selv finder jeg jo også nye skatte iblandt de mange bøger som alle andre glade bogbyttere kommer med, og det var sandelig også tilfældet denne weekend. Jeg kom både hjem med en dejlig stak børnebøger til Es voksende bibliotek, samtidig med jeg fandt en lille stak til mig selv, heriblandt en bog der vil følge mig i julemåneden og fantasy jeg har haft blik på længe, som dukkede op i originalsprog.

Hvis du endnu ikke har opdaget #Bogbyttemarked, så kan du finde mere information på facebooksiden.

#Bogbyttemarked tog min tid om lørdagen, og om søndagen stod den på bogklub. Vi er på nuværende tidspunkt 7 i vores lille bogklub, hvilket passer rigtig godt for så er der stadig plads til at ikke alle kan komme hver gang, og man kan alligevel mødes og sidde 3 eller 4 mennesker og snakke om bøger, og alt muligt andet. Det var også lid tilfældet denne omgang, da vi kun var 3 – og 2 babyer – da vi skulle snakke om bogen #Girlboss. Desværre var det ikke en bog jeg var fan af, men sådan er det med bogklubber, man kommer nogle gange til at læse noget man ikke vil elske, men så er man blevet udfordret på noget man ellers ikke selv ville have valgt at læse.

Bogklubber er altså hyggeligt, især når der er plads til at snakke om alt muligt andet end lige præcis den ene bog man læste til mødegangen. Hvilket der er i vores bogklub, og jeg nyder virkelig at mødes med pigerne (damerne?) hver gang, for så ved jeg at eftermiddagen står i bøgernes tegn. Som du kunne læse sidste uge, så er jeg også på vej ind i en separat fantasybogklub. Puha, tænke du måske, det lyder af meget med 2 bogklubber og alle de bøger man lige pludselig skal læse, men der er jo heldigvis aldrig nogen tvang til at læse bøgerne. Hvis man ikke når det, så når man det ikke, og hvis man ikke kan lide bogen, så går det også. For i sidste ende er det jo også noget man kan snakke om i bogklubben.

Continue Reading

#Bogbyttemarked Vol. 3

Denne weekend stod jeg endnu engang for arrangementet Bogbyttemarked her i Aalborg. Mine forventninger var lidt lig dem jeg havde til forrige omgang, men hold da op mine forventninger pludselig blev indfriet og mere til!

Da jeg kom ind til Nordkraft opdagede jeg at der var gang i det månedlige Fødevaremarked, og det betød at der var langt flere mennesker i Nordkraft end der normalt ville have været. Jeg håbede derfor at det også ville trække lidt folk ind i KULs lokaler og bytte nogle bøger. Det skal jeg også love for der kom. I denne omgang havde jeg valgt at skære en time af forløbet, så vi begyndte kl 11 og sluttede kl 14, i stedet for 15 som sidste gang. Det er faktisk passende, uden at det bliver for kort eller for lang tid og folk har mulighed for at tage ud og finde en bid mad og komme tilbage lidt senere og bytte flere bøger.

IMG_0363

Jeg vil rigtig gerne dele en masse billeder og videoer med jer, men jeg nåede simpelthen ikke at tage særligt mange. Grunden dertil var at lige pludselig blev jeg overrendt af mennesker, og ikke mindst bøger! Hvis ikke jeg havde haft min søde svigermor med til at hjælpe mig (og KULs egen ansatte cafemedarbejder), havde jeg slet ikke kunne følge med. De 5 borde vi oprindeligt havde sat af til byttepuljen, blev meget hurtigt udvidet til 8 borde fordi der bare blev ved med at komme flere og flere bøger.

Jeg har stadig intet overskud over hvor mange mennesker der kom forbi i løbet af dagen, ej heller hvor mange bøger der røg frem og tilbage mellem alle der kom forbi. I starten forsøgte jeg at holde lidt øje med hvilke bøger der kom ind, men det blev hurtigt for svært at holde øje med alle de bøger der kom. Der gik heller ikke længe før jeg løb tør for byttelodder. Alt det forløb i den første time!

IMG_0369

Jeg kan stadig ikke helt komme over hvor mange mennesker der dukkede op. Jeg er ikke i tvivl om at Fødevaremarkedet også gjorde sin del for en god portion af de folk der mødte op, mange af dem var nemlig slet ikke klar over hvad det var der foregik, eller at der lå en cafe derinde i det hele taget.

Næste omgang kommer engang til efteråret, men hvis du ikke vil gå glip af nyheder og opdateringer for hvordan det hele kommer til at forløbe sig, så skynd dig ind på facebooksiden, så kan du altid følge med i de mindste opdateringer.

IMG_0372

Jeg nåede trods alt lige at tage et par stykker fra til mig selv, midt i al hurlumhejen, selvom jeg lidt opgav at finde noget til mig selv. Til trods for det er jeg meget tilfreds med min lille stak. Et par som jeg længe har overvejet at ville læse, og et par stykker jeg faldt over med et smil på læben og straks tog med hjem.

Deltog I, og fik I noget godt med hjem?

Continue Reading

#Bogbyttemarked 2.0

I går skulle jeg starte dagen med at slæbe en masse bøger ned fra 3. Sal (hvilket Kæresten ikke just var begejstret for), for det var tid til Aalborgs anden Bogbyttemarked.

Til forskel fra første gang foregik det denne gang i Nordkraft hvor jeg havde så venligt fået lov at låne cafe KULs lokaler, som var enormt hyggelige. Det gav en hel del mere plads, og folk havde tid til bare at sidde og snakke lidt, mens de kunne kigge på bøger fra tid til anden.

IMG_4503

Selve proceduren var nemlig også lidt anderledes fra sidste gang. Første gang var alle bøger bare blevet tilføjet til puljen som det første, hvilket resulterede i at folk stod på nakken af hinanden de første 10-15 minutter som gribbe, og derefter var der ikke så voldsomt meget mere at komme efter. Denne gang stod jeg selv for at markere byttebøgerne, og herefter blev der tilføjet en portion til puljen med jævne mellemrum. Det gik så meget bedre og skabte en mere delt stemning. Forstået på den måde at lige så snart jeg fandt en stak bøger frem og ville tilføje dem til de 4 borde jeg havde til rådighed, så blev der luret i høj grad. Det skabte lidt bedre forhold for at folk havde god mulighed for rigtig at se hvad der var at vælge imellem. Det gav også mulighed for at man kunne gå ud og finde noget frokost og så komme tilbage og se hvilke nye ting der var blevet tilføjet.

En detalje som jeg dog har i sinde at ændre en smule på til næste gang er selve tiden. Denne gang varede det 4 timer, og jeg kunne godt mærke at det faktisk var for lang tid. Så til næste gang vil jeg se om en time ikke kan skæres af, og så må vi se hvordan det går. Men under alle omstændigheder har jeg fuldt ud planer om at sætte det på benene igen, og jeg går og tænker at april vil være en passende måned. Datoen er ikke sat endnu, men husk at markere et eller andet i april.

Til de af jer der ikke var med i går, og de af jer der var, kan I se i videoen hvordan dagen forløb sig.

Du kan læse om første omgang af Bogbyttemarked her.

Continue Reading