Februar Wrap-Up

Jeg havde faktisk ikke satset synderlig stort på at få læst enormt meget i februar, så derfor overrasker det mig hvor meget jeg rent faktisk har fået læst mig igennem. Med en fødselstermin om 3 dage, har der været en del andre ting, der har været en smule vigtigere i denne måned, for at få gjort en masse ting klar til den lille. Men jeg har da også haft tid til en del venindehygge hist og her, så vidt jeg har kunne holde til det, for som tiden skrider frem er det faktisk ret hårdt bare at gå rundt. Når baby ligger så lavt i mit bækken, bliver det pludselig en bedrift at stå at lave aftensmad. Måske er det også derfor jeg har fundet mere tid til at sidde stille og læse i den her måned, i forhold til sidste måned, hvor jeg var måske en smule mere mobil end jeg er nu.

Det er da også ret imponerende, syntes jeg i hvert fald selv, at jeg derfor har formået at få læst hele 8 bøger, så det er altså 4 mere end jeg havde planlagt/håbet på. Dertil har jeg fået læst de 4 jeg havde sat på min februar-liste, så alt i alt er jeg ret godt tilfreds. Jeg startede med at læse, hvad der viste sig at være den første bog i en duologi, The Girl from Everywhere, som var ganske underholdende, men med en bagsidetekst der lover tidsrejser, så følte jeg ikke der var helt nok af den slags. Men slutningen leder da hen på at jeg skal have fat i den efterfølgende bog, når den engang kommer. Til bogklubben i denne måned skulle vi læse Løgnens træ, som jeg havde det lidt blandet med. Jeg følte lidt den var ca. 150 sider for lang tid om at komme i gang, og herefter var der så mange ting der gik mig på, i forhold til hvordan hovedpersonen blev opfattet/behandlet. Den gik meget imod mit kvindesynspunkt, hvis man skal sige det sådan. Selve mysteriet i bogen var faktisk ganske godt, men der var en del småting der gik mig på, og ødelagde det en smule for mig.

Jeg opdagede pludselig at The Little Book of Hygge lå som lydbog på Mofibi, og tænkte at den ville jeg da give et forsøg. Det viste sig midlertidig at den bog ikke ligefrem egner sig som lydbog. Bogen i sig selv er jo meget fin og når man står med den fysisk i hånden, kan man næsten mærke hvordan der er lagt hygge ind mellem siderne, men som lydbog falder meget af det hygge fra. Det var derfor også lidt en blandet oplevelse, og på mange punkter følte jeg lidt jeg sad og lyttede til en lang reklame for danskhed og danske produkter, desværre. En anden lydbog jeg havde fat i var Cruel Beauty, som jeg også samtidig læste lidt løbende i min fysiske udgave. Det var en genfortælling af Skønheden og Udyret, men der var en hel del græsk mytologi inde over den også, som jeg havde svært ved at forlige mig med, og det gjorde det derfor til en lidt underlig historie, som jeg ikke helt kunne sætte op på siden af Skønheden & Udyret.

Et løbende projekt af mine, er at få færdiglæst diverse serier, og denne måned blev jeg færdig med Waterfire Sagaen, med sidste bind Havets Magi. Personligt syntes jeg det var en lidt for sukkersød slutning, men det må I læse mere om når min anmeldelse kommer i nærmeste fremtid. En anden bog jeg fik læst var knap så sukkersød, og en del mere skræmmende på flere punkter; The Handmaid’s Tale. Den dystopiske fortælling om en fremtid hvor kvinder bogstaveligt talt kun bruges til næsten en ting; at reproducere, og det på mærkværdigste vis. Det tog mig lidt tid at komme ind i historien, men så blev jeg også grebet, hele vejen frem til den meget åbne slutning, som efterlader en med en hel del spørgsmål og lidt skræmmende tanker.

Tilbage i efteråret sendte Turbine mig bogen Alting begynder med efterår, som jeg nu fik taget mig sammen til at læse. Desværre var det endnu en af den slags bøger, jeg syntes tog for lang tid om rent faktisk at komme i gang. Den blev fortalt fra flere synsvinkler, lidt for mange nogle gange, og det gjorde desværre at historien havde for lidt fart på. En ungdomshistorie fra krigstiden kunne ellers have været mere end hvad den var i den her bog, syntes jeg i hvert fald. Som den sidste bog den her måned valgte jeg noget let, i tilfælde af at baby besluttede at dukke op. Den smukke udgave af The Beauty & the Beast var en fornøjelse at læse, og jeg havde helt glemt hvor lang nogle udgaver af den fortælling var, hvor der var en del i den her udgave jeg havde glemt, så det var meget rart at få det opfrisket inden filmen kommer i næste måned (hvor jeg håber på at babybio tillader mig at komme ind og se den!).

Som sagt er min termin på fredag, altså om 3 dage, så hvis jeg pludselig forsvinder herfra bloggen, så er der altså en grund til det. Jeg håber dog lige på at kunne forberede at par indlæg til jer i de kommende par dage, ikke mindst med en fælleslæsning for den kommende måned, som jeg har fornemmet positiv respons på. Af samme grund har jeg også valgt at forlænge min konkurrence på ACOTAR til på mandag, så hvis du endnu ikke har deltaget, kan du nå det endnu. Ellers har jeg også planer om at vise hvad jeg har udvalgt som månedens udvalgte til marts inden weekenden. Nu vil jeg sætte mig tilbage i sofaen, slå mave oven på hjemmelavede pandekager, og mærke baby sparke tilbage fra tid til anden.

Hvordan har jeres februar måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i marts måned?

Continue Reading

Januar Wrap-Up

Det føles som om vi for bare et par dage siden skrev 2017, og nu er den første måned af året allerede forbi. Hvor er tiden dog blevet af, og hvad har jeg lavet i den forgangne måned? Når jeg ser tilbage på januar, så er der sket en hel del, og så alligevel ikke så meget. Jeg startede arbejde igen efter juleferien, med kun 2 ½ uge inden jeg skulle begynde min barsel. Dertil havde jeg ikke voldsomt mange timer med mine elever, så det hele mærkedes lidt underlidt. Jeg nåede også lige et sidste kursus i de par uger, og det er jeg meget glad for, fordi det betyder at det er et kursus mindre jeg skal på når jeg engang vender tilbage fra barsel. Dog udviklede tingene sig herefter ikke helt som planlagt. Efter et sædvanligt besøg hos lægen, blev det nemlig bestemt at jeg skulle sygemeldes den sidste uge inden min officielle barsel, og jeg måtte derfor gå fra arbejde en uge tidligere end planlagt. Det betød at jeg ikke rigtig fik sagt farvel til mine elever, hvilket nok var den primære ærgrelse jeg havde ved det faktum. Men jeg har planer om at besøge dem sammen med bettemusen når først vi begge er klar til det.

Det har altså betydet at sidste halvdel af januar for mit vedkommende er gået med at finde ud af en ny hverdag. Det er utroligt underligt ikke at have vækkeuret til at ringe hver morgen, eller at jeg ikke har arbejdsopgaver hængende over hovedet som jeg bare skal se til. Jeg kan bogstaveligt talt lave lige hvad jeg har lyst til! Det store spørgsmål er så bare at finde ud af, hvad jeg har lyst til at lave, og her opdager man pludselig hvor mange timer der er på sådan et døgn; især når man går hjemme mutters alene og ikke rigtig har energien eller luften til at bevæge sig rundt alt for meget. For det er en anden siden af sagen, med under 5 uger tilbage til termin, bliver min mobilitet mere og mere nedsat fra dag til dag, og jeg kan kun holde til små opgaver af gangen. Før i tiden kunne jeg sagtens sætte 3 omgange vask over, støvsuge og gøre rent og rydde op i samme omgang på samme dag, men nu er jeg nødt til at fordele de ting ud over flere dage, for pusten er der ikke længere til det. Det har også betydet at mit energiniveau til at læse har været overraskende lavt. Jeg troede at jeg ville få læst en hel del, men mit energiniveau har mest af alt skreget på Netflix. Alligevel har jeg da formået at få læst 5 bøger i denne måned, hvilket er en mere end jeg havde gået efter.

Til bogklubben i denne måned skulle vi læse ungdomsromanen Skyggernes Dronning, som var en okay eventyrgenfortælling, men stadig med et par små mangler. Vi var alle enige om, at hvis vi havde været 10 år yngre, havde bogen været et kæmpe hit. Herefter skiftede jeg over til lidt klassisk YA i form af Everything, Everything som nok har stået på min hylde i godt og vel et år. Jeg kalder den klassisk YA fordi den handler om de typiske ting, som at finde sig selv og blive forelsket for første gang. Dertil kan den så også tilføjes til den kategori af andre ungdomsbøger, der vedrører ”livet i boblen”, for dem er der efterhånden en del af. I mine øjne betyder det at den slags bøger virkelig skal skille sig ud, og det gjorde den her på nogle punkter, men ikke alle sammen. For at forsætte i ungdomsgenren hev jeg fat i På kant med livet, som endnu engang var en god, men ikke fantastisk oplevelse. Den var dybfølt igennem de to personer bogen blev fortalt igennem, men det var alligevel som om der var noget fremtvunget over dele af historien. Igen er det sikkert en bog jeg ville have været helt vild med for 10 år siden, men som lidt ældre der har læst en hel del YA bøger, så kan man ikke lade være med at være bare en smule kritisk. Herefter havde jeg brug for en lidt anden genre, og jeg tog derfor fat på den længe ventede Heartless. Lige siden jeg så at Marissa Meyer var påbegyndt en ny genfortælling uden for hendes Lunar Chronicles saga vidste jeg at den måtte jeg få fingrene i. Med måske lidt for store forventninger gik jeg derfor i gang med historien om den onde dronning fra eventyrland, eller rettere hvordan hun blev den onde dronning. Jeg elskede som sagt hendes Lunar Chronicles, men Heartless nåede desværre ikke helt op på samme piedestal. Den havde sine gode sider, men også nogle ting jeg ikke helt kunne forene mig med, men det må I vente på den fulde anmeldelse for at høre om. Den sidste bog jeg fik læst var The Graces, endnu en ungdomsroman, denne gang med hekse i centrum. Det er så sjældent man finder gode ungdomsromaner om hekse, i al for lang tid har det primært kun været vampyrer og den forbudte kærlighed dertil. Her er The Graces heldigvis et frisk pust, men ikke med det klassiske heksebillede. Den var bestemt mystisk, og tog en del drejninger der underholdte fra start til slut, men også her var der nogle småting der ikke huede mig.

Det man kan sige alle 5 bøger denne måned har til fælles, er det faktum at jeg har givet alle 4 ud af 5 stjerner; der har ikke været nogle bøger endnu der har blæst mig bagover og taget pusten fra mig. Det har jeg så til gode i de kommende uger. Jeg har ingen anelse om hvordan næste måned kommer til at se ud. Jeg nærmer mig min fødselstermin, og jeg forudser at februar kommer til at forløbe meget sporadisk hvad angår læsning. Jeg har ikke fastlagt noget konkret hvad jeg vil læse, men jeg vil skrive lidt mere om det i morgen. Det samme kommer nok også til at påvirke bloggen. Det skal dog ikke betyde at jeg forsvinder. Det betyder bare at hvis der er noget mere stille herinde end sædvanligt, så er det med stor sandsynlighed fordi jeg har gang i et lidt andet projekt – Projekt Baby, som med garanti kommer til at tage en hel del af min tid, inklusive den jeg bruger på jer. Jeg kan nok allerede nu forudsige at næste måneds Wrap-up enten ikke kommer, eller så bliver meget kort. Men fortvivl ej, jeg skal nok holde jer opdateret. Og hvis I har lyst, kan I få indblik i de små øjeblikke på både Twitter eller Instagram, både på bogfronten og privaten.

Hvordan har jeres januar måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i februar måned?

Continue Reading

December Wrap-Up

Det føles som om december er kommet og gået alt for hurtigt, jeg føler jeg har haft ufattelig travlt og alligevel formået at slappe af gevaldigt, og trække stikket ud og bare nyde dagene i godt selskab. December er jo måneden for sammenkomster på kryds og tværs, og jeg har da også været til 3 sæt julefrokoster heldigvis fordelt over hver deres weekend, så de ikke klumpede sig helt sammen og jeg ikke kunne holde til meget andet. Alligevel er weekenderne forsvundet i en tåge af julehygge, julebag og familie og venner. På arbejde har der heldigvis været skruet lidt ned, hvilket jeg har været meget taknemmelig for, eftersom bettemusen begynder at gøre sig mere og mere bemærket i mit maveskind og jeg bliver forpustet af de mest irriterende ting.

Udover julefrokoster har december måned også budt på flere dage med babyforberedelser, det vil jeg komme mere ind på i et kommende indlæg, en tur i biografen for at se den nye Star Wars film, som var en del af Kærestens gave da han også fyldte år denne måned – rundt endda! Weekenden før jul var derfor afsat til at fejre Kæresten med hele familien, inden vi nogle dage senere drog sydpå til hans familie for at fejre jul hos dem. I år var en ganske stille og rolig jul, hvilket var rigtig rart taget i betragtning hvad vi sikkert kan forvente os næste år.

fullsizeoutput_f6b

Jeg ved ikke om det har været lidt december-blues, eller hvad der har hængt over hovedet på mig (eller om det bare har været ren og skær udmattelse), men mit energiniveau til at læse i denne måned var meget lav. Heldigvis findes der små korte bøger, man kan finde julestemning i udover de store lidt tungere bøger jeg også har haft fat i. I det hele kom jeg da op på 7 bøger, heri også et par lydbøger og nogle hængepartier fra sidste måned, der tog lidt længere tid at komme igennem end jeg havde regnet med – mest af alt fordi jeg ikke kunne finde tiden til at få dem læst, for de var rigtig gode.

Af julebøger fik jeg læst to; The Night Before Christmas og A Merry Christmas and Other Christmas Stories. Begge har jeg allerede skrevet anmeldelser af, som I kan læse her og her. The Doctor kom også på julevisit, i lydbogen The Twelve Doctors of Christmas, som var en novellesamling med 12 historier fra de 12 forskellige Doctors, alle med jul som tema. Den var meget sjov at høre, især fordi man tydeligt kunne høre hvornår det var den ene Doctor frem for den anden, der var klare personligheder at bemærke. En bog som måske ikke var så meget julet, men blot havde et vintertema var The Snow Child, som jeg blev færdig med på juleaften sjovt nok. Jeg havde lidt svært ved at komme i gang med den til at starte med, men som siderne vendte sig selv, blev den bedre og bedre, og jeg blev mere og mere fanget af de personer og deres forhold i bogen.

Ellers måtte jeg næsten tvinge mig selv til at færdiglæse den lille bitte Black Penguin Classic The Night is Darkening Round Me, en lille digtsamling af Emily Brontë, og jeg må nok desværre bare indse at digte slet ikke er mig. For selvom jeg da godt kunne se mange af dem var smukke, så blev jeg slet ikke rørt på samme måde, som jeg ved mange andre mennesker kan blive at digte. En bog der til gengæld rørte mig stort var den sidste bog i Justin Cronins trilogi, Spejlbyen. Det var en ordentlig moppedreng at komme igennem, men hold op den var værd at vente på! Jeg er stadig lidt i tvivl om hvordan jeg skal have det med epilogen, men det må I vente på min anmeldelse for at høre mere om. Derudover fik jeg også endelig slutningen på Claudia Grays Firebird trilogi med A Million Worlds With You, som også var værd at vente på. Det er to vidt forskellige trilogier og jeg er vild med dem hver især for hver deres specielle historie. Cronins overvejer jeg at genlæse på et eller andet tidspunkt, men de er simpelthen så tykke at det bliver et større projekt. Firebird trilogien kunne jeg nok godt genlæse på en uge eller 2, hvilket jeg også stærkt overvejer, for der er virkelig nogle personer der har sat sig fast hos mig.

fullsizeoutput_f6d

Månedens anbefaling: Det kommer nok derfor heller ikke som nogen overraskelse at jeg vil anbefale Firebird trilogien. Den har så mange ting, og jeg har i sinde at skrive et indlæg om hele trilogien for sig selv, for at gøre den retfærdighed. Så i mellemtiden syntes jeg bare du bør få fingrene i den og læse den, så du kan hoppe med på bølgen.

Januar tror jeg bliver svær at spå hvordan den kommer til at se ud. Jeg har 2 ½ uge tilbage på arbejde inden jeg går på barsel, og der er en del ting jeg gerne skal nå inden jeg går på barsel. På hjemmefronten er der en del ting der skal ses til; vores kontor ligner jeg ved ikke hvad, og det er mit personlige oprydningsprojekt til når jeg går på barsel. Det inkluderer blandt andet også mine bogreoler, som efterhånden har ladet stå til i alt for lang tid. De er stadig godt fyldte med ulæste bøger, så på den front har jeg masser at se til. Problemet er bare snart at kunne finde rundt i de mange ekstra stakke der har sneget sig ind på hylderne fordi der ikke rigtig er plads til dem ellers.

Hvordan har jeres december måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i januar måned?

Continue Reading

November Wrap-Up

November har været opladningsmåned, og arbejdsmåned, og efterårsmåned og den måned man bare venter lidt på skal være færdig for at det kan blive december og arbejdet aftager lidt igen. For november er altid den travleste måned på arbejde for mit vedkommende, og i år var ikke just nogen undtagelse. Dog har den ikke været den hårdeste måned af dem jeg husker fra tidligere år. Til gengæld har den været travl af mange andre årsager. Her i den sidste uge havde jeg nemlig mit første besøg i forbindelse med mit pædagogikum på arbejde. Det lyder måske ikke så voldsomt, og det er det i praksis heller ikke. Det er mest af alt optakten til det, der sætter tanker i hovedet på en og stresser en på flere aspekter. Lige nu er jeg bare taknemmelig for at det er overstået, og jeg kan trække vejret lidt lettere. Det betyder dog ikke at jeg skal slappe helt af på arbejde, bare at jeg kan se frem til juleferien med lidt lettere skuldre.

Det har også betydet at jeg ikke har fået læst helt så meget som jeg plejer, men alligevel er det blevet til 5 bøger, med 2 stadig igangværende. Jeg kan mærke jeg er gået lidt død i lydbøger for tiden, jeg kan ikke finde energien til at koncentrere mig om lydbøger, og har flere gange tilvalgt Disney-musik eller julemusik fremfor en lydbog. Jeg fornemmer det er lidt på grund af julestemningen, der stille og roligt begynder at indfinde sig hos mig for alvor. I år har vi været ude og købe vores første eget juletræ! Det står så smukt i stuen, og jeg pynter det lige så stille fra dag til dag, så det er langt fra pyntet færdigt endnu. Jeg skal hilse og sige fra Kæresten af det var en kamp at få den forpulede fod på træet, og opdage at det stadig var for højt da det endelig blev bakset ind i stuen. Men det er vores første træ, og tingene skal vel aldrig gå helt som planlagt.

fullsizeoutput_f32

Af de bøger jeg har fået læst mig igennem er den første Wink, Poppy, Midnight som er en lidt særpræget fortælling om spørgsmålet hvem der er helt og hvem der er skurk. Det er lidt en historie med en utroværdig fortæller, problemet er bare at gennemskue hvem der er den utroværdige fortæller, og selv nu er jeg selv stadig lidt i tvivl. I stil med utrovædrige fortællere blev jeg endelig også færdig med min Edgar Allen Poe novellesamling, Murders in the Rue Morgue and Other Tales. Den har jeg også kun været i gang med i godt over 2 måneder, og jeg må desværre indrømme at jeg sprang et par stykker af novellerne over til sidst, fordi jeg simpelthen fik Poe-overload og ikke kunne holde til flere. Men der er nogle rigtig gode i blandt novellerne, men der er også nogle forfærdelige kedelige nogle. For at lidt andet en Poe, hev jeg fat i en lille Black Classic med HC Andersen i form af The Tinderbox. Den var en kombination af velkendte og knap så velkendte små eventyr fra vores kendte digter, og de var ganske fine at genlæse.

Senere på måneden var Gyldendal så rar at sende mig et eksemplar af Zarens Spil, som jeg gik i gang med næsten med det samme. Bogen foregår i det gamle Rusland og der er magi på færre, og jeg var herligt underholdt fra ende til anden. Der kommer selvfølgelig en mere fyldestgørende anmeldelse senere. Der blev også plads til en enkelt genfortælling denne måned, i form af Queen of Hearts, som desværre skuffede mig en smule. Det er historien om hvordan den onde dronning i Eventyrland blev som hun blev, men den her version var jeg ikke helt solgt på. Der var bare et eller andet ved den kvindelige protagonist der ikke tiltalte mig helt så meget.

fullsizeoutput_f34

Ellers har måneden også budt på en tur i biografen og se den nye Fantastic Beasts and Where to Find Them, et bogklubsmøde, lidt julehygge med søde kollegaer, kursus i at være forældre og små babyspark inde fra maven. For maven bliver større og større og jeg vokser snart ud af alt mit tøj. Det er både fantastisk og surrealistisk at føle den bette gøre sig bemærket på den måde dagligt, men det er også underligt hvis jeg ikke mærker noget. Størrelsen på maven betyder også at jeg er blevet en smule langsommere og hverdagen skal tilpasses på andre små måder, men vi begynder også at kan se frem til marts hvor den lille kommer til verden.

December kommer til at betyde afslapning, julefrokoster, hygge, familie og hyggelæsning. Det vil jeg skriv mere om i morgen.

Månedens anbefaling: Denne måned har der ikke været nogen bog der sprang kurven for at være den bedste. Men jeg vil nok sætte min finder på Zarens Spil som denne måneds top, mest af alt fordi den tiltalte min kærlighed til det gamle Rusland og magien deri. Desuden har den en interessant cliff-hanger, som jeg ser frem til hvordan den skal udfolde sig i den efterfølgende bog.

Hvordan har jeres november måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i december måned?

Continue Reading

Oktober Wrap-Up

Oktober har været den der slags dejlig, rolig og afslappende måned hvor efteråret stille og roligt rykker ind, og som jeg har haft bedre mulighed for at nyde med flere friweekender end jeg længe har haft. Det var også tid for efterårsferien, og gav endnu mere plads til afslapning og læsning. Samtidig var det også tid til efterårets Readathon, og jeg kunne mærke hvor meget jeg havde savnet ikke at være med i foråret. Oktober har givet meget mere tid til familiesamvær og sociale arrangementer, som jeg ikke selv skulle planlægge, og derfor kunne slappe meget mere af til, og bare hygge mig sammen med hvem end jeg nu mødtes med. Måske er det også derfor at jeg har nået at få læst 8 bøger; selvfølgelig har Readathon også gjort sig bemærket på det punkt.

fullsizeoutput_f0f

Måneden startede med mine forældres sølvbryllup, som var en fantastisk weekend. Weekenden var fyldt med god mad, familie og dejligt selskab hele tiden. Langsomt begyndte jeg herefter at dykke ned i bøgernes verden, og den første jeg tog hul på var den sidste i serien om de mærkværdige børn i Library of Souls, som på nogle områder var meget forudsigelig, men den formåede alligevel også at komme med et par små overraskelser hen af vejen. Efterfølgende var der behov for noget let og humoristisk, hvilket jeg så absolut fik i form af Lady Jane, der er en fortolkning på historiske begivenheder. Og fortolkning skal understreges flere gange, for der var virkelig taget mange friheder med fakta, men det gjorden den kun det endnu mere underholdene at læse.

Pludselig var man halvvejs igennem oktober, og så blev det efterårsferie. En uge som både jeg og mine kolleger, men nok også elever havde ventet på med længsel i dagene op til. For mit vedkommende bød ugen på et par kulturelle udflugter, først en tur i teater for at se forestillingen Dirch, der var okay og havde nogle gode sange. Desuden tog vi en kort roadtrip til Odense for at se Brandts Disney udstilling, og den var virkelig flot og jeg blev meget imponeret over at det rent faktisk var de rigtige tegninger de havde fået lov at låne fra Californien. Fordi efterårsferien også bød på mange større oplevelser og sociale udflugter, cafeture med veninder og mor, så valgte jeg at tage fat i nogle mere lette bøger. Først med Mørke Vande, den tredje bog i Vandflammens Saga serie, som var en fornuftig 3 bog i en serie. The Princess & the Goblin var en sød udgave af et lidt anerledes eventyr, og selvom jeg nok havde regnet med en lidt anden slutning end den jeg fik, så var jeg pænt tilfreds alligevel.

Den sidste weekend i efterårsferien var det jo som sagt tid til Readathon, og her fik jeg mig læst igennem Fredag, lørdag, søndag som den første bog. En ungdomsbog der skuffede mig, mest af alt nok fordi stilen på den var så langt fra hvad jeg normalt bryder mig om at læse. Heldigvis var mit andet valg, Læseren i morgentoget, en noget bedre bog, som var virkelig rørende og viste hvor meget litteratur kan påvirke vores liv. I de sene natte/morgentimer fandt jeg lidt eventyr frem i form af en lille samling i In Their Shoes, som var eventyr der alle havde noget med sko at gøre. Selvom jeg havde læst de fleste, var der også et par stykker som jeg ikke havde stiftet bekendtskab med før, og alle var rigtig søde. Månedens sidste bog blev den nye illustrerede udgave af Harry Potter & the Chamber of Secrets, som jeg trak ud igennem ugen for at fordybe mig i. Og uanset årstid, så er det altid rart at vende tilbage til Hogwarts sammen med Harry, Ron og Hermione og de unoder de er ude på.

fullsizeoutput_f12

Nu lurer november rundt om hjørnet og jeg kan se frem til en masse kursusdage med arbejde, en god del weekender uden nogen form for planer overhovedet, og sidst på måneden begynder vi så at tage hul på årets julefrokoster/julekomsammener. Herhjemme er jeg så småt begyndt at sætte lyskæder op hvor jeg kan komme til, selvom jeg har lovet at holde nisserne i den store julekasse lige et par uger endnu. Jeg er ikke bange for at indrømme at jeg allerede nu glæder mig til december og al den julestemning der medfølger. Jeg er så småt også begyndt at kigge efter et par nye julebøger til at læse i år, så hvis du har nogle gode anbefalinger af perfekte julebøger til at læse i december, så sig endelig til.

Månedens anbefaling: Det må nok blive Lady Jane. Det er som sagt en historisk roman, men den inddrager begivenheder som tydeligvis ikke har fundet sted, men som forfatterne siger, så kunne de sagtens have fundet sted. Den tager udgangspunkt i virkelige personer, men så stopper sande fakta hvis også der. I stedet har vi fået en masse akavet romantik, spandevis af humor og en håndfuld fantasy magi. Jeg grinte flere steder i bogen, og de forskellige personer er simpelthen også noget så elskværdige, for ikke at glemme de spydige kommentarer fra forfatterne.

Hvordan har jeres oktober måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i november måned?

Continue Reading

September Wrap-Up

September har virkelig været en hektisk måned, og jeg har flere gange været overbevist om at jeg ikke havde nok timer i døgnet til at nå alt hvad jeg skulle. Nu er september ved at være slut, og jeg kan godt mærke jeg er meget udmattet nogle dage. Der har været 3 store ting i måneden som har absolut slugt min tid; først var der et bryllup på Sjælland for svoger og svigerinde, hernæst kom årets boglige højdepunkt for mange, nemlig vores nordjyske bogbloggertræf og til sidst i måneden havde mine forældre sølvbryllup, som der også gik en del planlægning til.

Et bryllup i hver ende af måneden tog tid, for selvom det ikke var mig/os der var i centrum, så var der pludselig mange ting, vi skulle være med til at sørge for. Ikke mindst for mine forældres sølvbryllup, hvor jeg som deres ældste barn lidt per automatik måtte tage styringen til mig. September har været en meget romantisk måned på mange måder, men jeg er godt nok også glad for at det hele er overstået. For bogbloggertræf tog også rigtig meget tid. Det vil jeg ikke skrive for meget om, for det har jeg allerede skrevet en del indlæg om, som I kan læse om her, her og her. Alt jeg vil sige om det, er at jeg glæder mig allerede til næste år igen.

img_5743

På trods af at jeg føler jeg har rendt rundt som en hovedløs kylling med alt det jeg har skulle lave + arbejde begynder at tage til, så har jeg overraskende nok formået at læse 10 bøger. Jeg overrasker mig selv stort set hver måned, men især ovenpå hvor lidt læselyst jeg havde i august måned, så er jeg godt nok kommet efter det igen i september. Det har også været en måned med mange gode bøger, så på det punkt har det været meget heldigt, og har forøget min læselyst. Jeg startede måneden med at gøre et par hængepartier færdige, først Howl’s Moving Castle, som jeg har haft stående på hylden længe. Animationsfilmen deraf er en af de bedste japanske, efter min mening, så jeg har længe ville læse bogen. Selvom bogen var en helt anden oplevelse og en god bog, så vil jeg nok altid foretrække filmen. Trigger Warning er endnu en novellesamling fra Neil Gaiman, denne gang med et lidt uhyggetema, og det var også en meget blandet oplevelse. Der var gode og knap så gode noveller, der var også nogle hvor jeg næsten ikke kunne genkende temaet.

I løbet af måneden var der også behov for et par lette bøger, og det blev i form af et par børnebøger i serien om vogterne; The Sandman; The Story of Sanderson Mansnoozie og The Man in the Moon. Begge to er en slags bag-om fortællinger til serien, og de er fyldt med mange utroligt smukke billeder. De er lige den slags bøger jeg vil forestille mig at læse sammen med den bette, når den på et eller andet tidspunkt vil være klar til at sidde stille nok til det. September blev også måneden hvor jeg også (endelig!) fik læst Carry On, den meget omtalte følgebog til Rainbow Rowells Fangirl. Forventningerne hertil var store, ikke mindst på grund af alle de gode ting jeg har hørt om den, og den var da også rigtig, rigtig god, men jeg manglede alligevel stadig en lille smule. Mine forventninger var nok blevet bygget lidt for meget op fra veninderne. En anden meget omtalt bog er The Rest of us Just Live Here af Patrick Ness, som jeg hørte dels som lydbog og dels læste i fysisk form. Det var en meget anerledes bog, og selv her nogle uger senere ved jeg ikke helt hvad jeg skal syntes om den. Den var god, men der var også en del ting jeg gerne ville vide mere om.

Månedens andre lydbøger var Dumplin’ som var en sød og sjov bog. Historien om den lidt overvægtige pige, der melder sig til byens mest omtalte skønhedskonkurrence tiltalte mig på mange måder, men den havde også sine fejl og mangler. Alligevel gav den mig mange smil på læben, med dens skildring af pigevenskaber og den drama der fulgte med. Biografien Yes, Please fra Amy Poehler var en sjov og til tider lidt mærkelig biografi. Den fungerede rigtig godt som en let bog, jeg ikke skulle tænke for meget over efter en kæmpe bookhangover.

For endnu engang har Sarah J Maas efterladt mig med en kæmpe bookhangover efter at have læst hendes Empire of Storms. Ord kan næsten ikke beskrive min iver og entusiastiske skrålen i fangirl stadie over den bog. Jeg kan efterhånden godt fastslå at Sarah J Maas har indtaget en fast plads som favoritforfatter hos mig, hvilket Kæresten også har indset, idet han bare skrev Sarah J Maas på juleønskesedlen. Sådan en bookhangover er svær at komme sig over, og jeg måtte ty lidt til en genlæsning, som var det eneste der kunne få mig videre. Old Magic, for mig, er en bog jeg kan læse igen og igen, og denne gang var det bogklubbens valg. Heldigvis, har bogen hjulpet en lille smule på bookhangover, men jeg kan stadig mærke den er der lidt endnu.

img_5745

Nu lurer oktober måned, og med det også det internationale Readathon, som jeg håber jeg kan deltage i. Jeg havde ikke mulighed for at deltage i forårets omgang, så jeg håber jeg kan være med denne gang. Jeg ved flere allerede har udvalgt deres læsestak, men så langt er jeg overhovedet ikke. Rent faktisk har jeg ikke gjort mig nogle tanker om hvad jeg vil læse i den kommende måned; det må derfor blive ren lystlæsning.

Månedens anbefaling: Der har jo været rigtig mange gode bøger den her måned, og det vil derfor være lidt svært at vælge. Hvis jeg skal vælge en ungdomsbog må jeg holde mig til min absolut yndlings; Old Magic. Som sagt så er det en bog jeg læser næsten årligt, og jeg elsker den hver gang. Jeg bliver også nødt til at anbefale Sarah J Maas, og der vil jeg sige at du bare skal tage at gå i gang med en hvilken som helst af hendes bøger. Det vil selvfølgelig være mest praktisk at begynde med den første bog i en af hendes serier, men jeg er ikke kræsen.

Hvordan har jeres september måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i oktober måned?

Continue Reading

August Wrap-Up

August har virkelig været en blandet måned, og der er sket så mange ting at mit hoved næsten ikke kan finde rundt i det hele. Den første halvdel af måneden brugte jeg på mine sidste feriedage, men eftersom vejret ikke syntes det var sommerferie længere, så var det lidt triste feriedage. Da jeg også blev forkølet efter min tur til London, var de første par dage ikke lige de fedeste. Selv en måned efter, har jeg stadig en træls tusse sidende i halsen jeg ikke kan få helt bugt med. Netop på grund af sygdom havde jeg heller ikke voldsomt meget læselyst, og de første par uger var derfor ikke præget af særlig mange bøger. I det hele taget har jeg i august ikke haft synderligt meget tid, eller lyst desværre, til at læse meget, så det er kun blevet til 4 bøger denne måned. Med start på arbejde igen forsvandt en hel del læsetid også, især fordi jeg skal på en frygtelig masse kurser i løbet af det kommende år, og der vil blive krævet en del mere af mig, så mit hoved har ikke altid overskud til at læse når jeg kommer hjem. Den sidste uge når jeg kom hjem fra arbejde, har jeg for eksempel haft behov for at sove en halv time på sofaen for ikke at falde om af udmattelse.

IMG_1138

Ikke desto mindre blev det dog til 4 bøger, hvor en af dem var en lydbog. Det var samtidig månedens bogklubvalg, Wild af Cheryl Strayed. Det var en meget blandet oplevelse, for på den ene side var det en imponerende historie, men oplæseren irriterede min blindtarm noget så gevaldigt at det ødelagde hele bogoplevelsen. I starten af måneden kunne jeg heller ikke holde mig fra Harry Potter and the Cursed Child, ligesom stort set halvdelen af resten af verdens befolkning. Det var også en blandet oplevelse, men det tror jeg at jeg vil gemme til min anmeldelse, som gerne snart skulle komme til jer på bloggen. Som en herlig afslutning læste Louise og jeg den sidste bog om Lyra og Will, The Amber Spyglass, som var så glædeligt og ikke mindst sørgeligt gensyn, som I kan læse mere om her. Derfor kunne jeg heller ikke holde mig fra at læse mere om Lyra i Lyra’s Oxford i den lille bonusbog sat et par år efter, og den er simpelthen så fin.

Nu er vi så gået ind i september, og jeg ved endnu ikke hvordan mit læsehumør kommer til at udarte sig. Det er stadig ikke helt vendt tilbage, men det er stille og roligt på vej. September betyder jo også Bogbloggertræf, og tingene begynder virkelig at tage ved, og der sker ting dagligt, og jeg glæder mig gevaldigt til at kunne dele det hele med jer når vi forhåbentligt ses den 24. Derudover skal jeg et smut til København til stort familiebryllup, endnu et kursus og fejre mine forældres sølvbryllup. Ellers vil jeg se om jeg ikke kan komme lidt efter det med at få bloggen up til date og læst nogle af alle de bøger jeg stadig gerne vil læse.

Månedens anbefaling: Eftersom jeg ikke har læst voldsomt meget den her måned, har jeg valgt ikke at anbefale nogen. Jeg kunne godt anbefale His Dark Materials igen, men det tænker jeg at I allerede godt ved.

Hvordan har jeres august måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i september måned?

Continue Reading

Juli Wrap-Up

Juli har simpelthen været en måned der har stået i sommerferiens tegn, ikke at man ligefrem kan sige det på vejrfronten, men taget i betragtning af hvor meget jeg har fået lavet i løbet af måneden, så har det under alle omstændigheder været sommerferie. Der har været plads til venindebesøg, masser af ture på cafe og lækker mad, et par enkelte grill aftener, en håndfuld gode drinks indimellem, og ellers bare afslapning og en smule sol på terrassen. Vi er også så småt gået i gang med at fjerne nogle af alle de forpulede tjørnehække vi har i vores have, og indtil videre er vi godt og vel en tredjedel igennem, men der er stadig masser af arbejde tilbage på det punkt.

Når I læser det her, så holder jeg min ferie for i år. Jeg nemlig taget et smut til London med en veninde, til en omgang tiltrængt tøsetur fyldt med sightseeing og shopping og god mad. Vi bestilte turen i marts og har glædet os som små børn de sidste par uger, og endelig at sidde på en cafe et sted i Londons gader er en fryd. Ikke mindst at tale om alle de butikker og steder vi skal besøge (og den ekstra baggage jeg skal have med hjem!).

IMG_5285

Som altid har jeg også fået læst en hel del i denne måned, og det har helt bestemt været fordi jeg har haft tiden til rigtig at koble fra og fordybe mig i bøgerne, for på magisk vis har jeg formået at få færdiglæst 9 bøger i fysisk form for godt og vel 90% af dem, hvilket jeg er ret stolt over. Jeg startede dog med at færdighøre en lydbog jeg havde hørt næsten færdig forrige måned, nemlig biografien over den britiske komiker James Corden med May I Have Your Attention Please, som var et sjovt indblik i hans liv, og der er et par af de ting han har lavet før i tiden, som jeg har i sinde at undersøge yderligere. Herefter gik jeg i gang med mit lille projekt om at læse videre i mange af de serier jeg har gang i, og den første jeg tog fat på var The Boy Who Lost Fairyland. Det er den anden sidste bog i Fairyland serien og selvom det ikke var September vi fulgte, så var jeg glad for at se hun alligevel dukkede op her og der, ganske vist indirekte nogle gange, men vigtigst af alt, hun var der. En yderligere seriebog var The Land of Stories, Beyond the Kingdoms som sjovt nok også er fjerde bog i serien af Chris Colfer der har taget fat på gamle eventyr og givet dem nyt liv. Det er ganske underholdende bøger, men jeg syntes samtidig også at han begynder at smide lidt for mange eventyr/fortællinger sammen i en stor pærevælling, og det kan blive lidt forvirrende. Sammen med Louise læste jeg selvfølgelig også The Subtle Knife, og fordi den bog bare er så god, så kunne jeg ikke holde mig til planen og læste den færdig lang tid før planlagt. Eftersom det gik så godt med seriebøger fortsatte jeg med Hollow City, som er anden bog om de Peculiar børn fra Miss Peregrine. Den var ikke helt så god som den første bog, men jeg syntes den ledte fint op til den sidste bog i serien, og den bygger godt videre på de forskellige karaktere, så jeg er spændt på at se hvad der kommer til at ske i den sidste bog.

Jeg har dog også læst lidt andet end blot serie-bøger, selvom jeg godt kan se at størstedelen af dem jeg har læst hænger sammen med en eller anden serie. Men som sagt, et par andre enkeltstående er det også blevet til. Først et anmeldereksemplar fra Alvilda der hedder Babyen, som var en lidt anderledes ungdomsbog med et noget seriøst emne, og jeg har stadig lidt svært ved at finde ud af hvad jeg rent faktisk syntes om den. Jeg fik også fat i en graphic novel med Anya’s Ghost, som var en forfriskende læseoplevelse, og mindede mig om at jeg altså bør læse lidt flere af den slags. Derudover var det også en rigtig fin historie om et lidt sindsforvirret spøgelse. På trods af at jeg fik gjort et godt indhug i seriebøgerne, så kom jeg ’desværre’ også til at begynde et par nye serier, så jeg står sådan set lige vidt med fremskridt på det punkt. Endelig fik jeg læst den første bog i Outlander serien om Claire der bliver sendt tilbage i tiden i fordoms-Skotland, og med min forkærlighed for Skotland kunne jeg næsten ikke andet end at elske den bog, og jeg er allerede gået på jagt efter at få fat i de næste bøger i serien. En anden serie jeg fik startet var Half Bad, om sorte og hvide hekse, og den har jeg lidt svært ved at danne mig en mening om. Hvilket nok kan skyldes at jeg hørte halvdelen som lydbog og læste resten selv, men jeg vil alligevel læse videre i serien for at se hvad det fører til.

IMG_5287

Månedens anbefaling: Denne måned er det måske lidt svært for mig at anbefale en bog til jer, og det er skam ikke fordi jeg ikke vil, men mest af alt fordi jeg som I kan se, primært har læst seriebøger. I stedet vil jeg anbefale en hel serie til jer, og det skal være His Dark Materials af Philip Pullman. For på trods af dens efterhånden del år på bagen, så syntes jeg stadig at historien er tidsløs, og man kan blive ved med at læse den. Den har magi og eventyrlystne børn, mysterier og forskruede voksne der forsøger at styre verden efter deres hoved; i det hele taget har den lidt af hvert til hver mand, og BBC er på nuværende tidspunkt i færd med at arbejde på at bringe den til vores TV skærme som en mini-serie!

I august tør jeg ikke gætte på hvor meget jeg får læst, mest af alt fordi arbejdet snart starter igen, og i den forbindelse skal jeg til at læse en frygtelig masse pædagogikteori, og det bliver mange sider kan jeg allerede se. Sider der tæller i alle de sider i egne bøger jeg meget hellere vil læse. Men ikke desto mindre skal jeg i hvert fald have læst den sidste bog af Pullman sammen med Louise i vores readalong, og så har jeg et par serie hvor jeg kun mangler en bog efterhånden, så mon ikke jeg snart kan få gjort kul på dem.

Hvordan har jeres juli måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i august måned?

Continue Reading

Juni Wrap-Up

Juni har været lidt af en blanding af dejlig afslapning og hektiske eksamensdage. Eleverne gik på sommerferie i slutningen af maj, læseferien gik i gang og jeg fik et lidt mere åbent skema, lige med undtagelse af en uges tid og et par ekstra dage. I sidste uge var der også den årlige farvelfest, hvor vi siger farvel til årets studenter og fester (næsten hele) natten lang. Igen i år var jeg med i lærerrevyen, hvilket lyder helt vildt nørdet, men det er også helt vildt sjovt. Især på selve aftenen hvor vi opfører revyen for eleverne, for den er skrevet med dem i tankerne, og i år gik de fuldstændig amok (jeg tror en del alkohol var røget igennem blodet allerede inden forretten kom på bordet den aften), og når det sker, så bliver det hele bare lidt sjovere. Jeg håber at jeg kan være med næste år også.

Med en del dage uden et normalt skema betød det også en del fritid til mig selv, og en del ekstra læsetid. Jeg har måtte ty lidt til lydbøger i denne måned, mest af alt fordi at selv en måned efter at have læst A Court of Mist and Fury, har jeg stadig en lille smule bookhangover. Af samme grund har jeg også bevidst gået efter lette, romantiske og fluffy bøger. Måske er det fordi jeg har holdt mig til små, søde romantiske bøger at jeg har formået at få læst hele 11 bøger, inklusiv lydbøger.

IMG_5046

I starten af måneden gik jeg ombord i børnebøger, fordi jeg tænkte de var lette og der var ikke så meget i den dybe ende, så at sige. Jeg fik tilsendt Brødrene Løvehjerte, som en del af Simones rejsende bog, og selvom jeg kan huske at få den læst højt som barn, så var det desværre ikke helt det samme da jeg selv læste den. Jeg blev ikke rørt nær så meget som jeg havde regnet med. En anden børnebog, som jeg nok nød lidt mere, var den fjerde bog i The Guardians serien, denne gang om Sandman. Måske er det fordi jeg i løbet af den sidste måned har læst de andre bøger i den serie, at jeg syntes bedre om den. Jeg læste også en kort digtsamling, for at komme i en helt anden genre, jeg har nemlig fået tilsendt Pulsens Koordinater af forfatteren selv. Digte har aldrig rigtig været mig, men jeg tænkte at de skulle have en chance mere. Desværre må jeg nok bare holde ved at digte aldrig rigtig bliver noget for mig.

Da børnebøger blev lidt for lette i det, havde jeg behov for en god omgang YA og gerne med masser af akavet kærlighed. På lige præcis det sidste punkt var det en fantastisk start jeg fik med Simon vs. The Homo Sapiens Agenda, som ramte plet med den akavede kærlighedsdel. Den har været ret populær i bloggersamfundet et stykke tid, og jeg er rigtig glad for endelige også at kunne være med på bølgen af at være glad for Simon Spear. Jeg fortsatte i den søde ende af YA bøger med Things We Know by Heart, som var en noget anerledes ungdomsbog. Den var forudsigelig på mange punkter, men emnet organdoner og de efterladte, syntes jeg blev fortalt rigtig flot og hjertevarmt. Månedens sidste lydbog, og sidste ungdomsbog også, var Emmy & Oliver, der handler om at blive revet fra hinanden, kun for at finde hinanden med flere års mellemrum, og en kriminel far, der kan finde på at rive jer fra hinanden igen hvornår det skal være. Endnu en rigtig sød historie, som jeg måske nok foretrak lidt mere fremfor Things We Know by Heart, måske af den simple grund at jeg i den her kunne se bort fra forudsigeligheden.

Som I ved, så læser Louise og jeg i disse måneder Philip Pullmans His Dark Materials, og i juni fik jeg derfor læst Northern Lights, som er den første bog om Lyra. Alt hvad jeg vil sige om de bøger, er at de bare bliver bedre og bedre for hver gang jeg læser dem. Jeg besluttede dog også at gå i gang med en større fantasy bog; Uprooted, som jeg har haft stående på hylden alt for længe, for hold nu op hvor var den fantastisk! Den hjalp en smule på min vedvarende bookhangover, og jeg har genlæst flere passager derfra siden jeg blev færdig med den. Plus, det er ovenikøbet også en eventyrgenfortælling; af Skønheden og Udyret. En Rainbow Rowell bog blev der også plads til, og den var ligeså god som de få andre bøger jeg kender fra hende. Attachments handler om kærlighed ved første email, og den var simpelthen så gribende at jeg var lige så nervøs som karaktererne i bogen var til tider. Jeg nåede også lige at klemme en enkelt fantasybog mere ind i løbet af den sidste weekend. For at lade op til Sarah J Maas næste bog om Celeana Sardothien fik jeg endelig læst den lille novellesamling i The Assassin’s Blade, for er en slags forhistorie til hvordan Celeana endte hvor hun gjorde da man møder hende første gang. Det var meget rart at få det indblik, og nu glæder jeg mig bare endnu mere til Empire of Storms.

IMG_5048

Jeg ved godt jeg siger det hver måned – næste -, men når jeg ser tilbage kan jeg ikke forstå hvor jeg finder tiden til at læse så mange bøger. Jo jo, godt nok er en del af dem, lydbøger, men det er altså også helt vildt praktisk til en rask gåtur i solen, fremfor blot at sidde stille og blive alt for solskoldet. Selvom jeg godt ved der ikke er kæmpe risiko for solskoldning i den danske sommer, men derfor er det stadig praktisk med en lydbog i ørerne til en tur i skoven, når jeg kan finde rundt der. Ellers vil min sommerferie bestå af rigtig meget afslapning og læsning, for at slappe helt og holdent af og lade op til næste skoleår, hvor jeg ved jeg får enormt travlt, men mere om det en anden gang. Jeg håber at få læst en del videre i mange af de serier jeg stadig er i gang med, og så ser jeg frem til at dele flere #KæreWonders med jer alle. Til sidst vil jeg komme med månedens anbefaling, som er en ny feature jeg vil introducere i min månedlige wrap up fremover.

Månedens anbefaling: Til de af jer der, ligesom mig, har haft brug for en gang sød YA, vil jeg anbefale Emmy & Oliver fordi den tager fat på et ret delikat emne, når en forældre beslutter at tage forældreretten fra den anden, og når det hele så skal forsøge at vende tilbage til normalen, og de kvaler der følger med det. Hvis man har behov for lidt fantasy vil jeg helt klart anbefale Uprooted, jeg kan simpelthen ikke rose den bog nok; den har karakterkonflikter, en ukendt skurk, og en lille smule kærlighed; det er en perfekt kombination.

Hvordan har jeres juni måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i juli måned?

Continue Reading

Maj Wrap-Up

Maj har været en spøjs måned; den har været præget af store regnbyger og har givet mulighed for at hygge i sofaen med en god bog, men den har også været belyst af varme solstråler så man kunne tage bogen med ud på terrassen sammen med et koldt glas hvidvin. Maj måned har budt på venner og familie og andre sociale sammenkomster, som har været på lange afveje de sidste par måneder, og har været længe tiltrængt. Hver weekend har indeholdt arbejde på huset i stor eller lille format, for vi har pludselig skabt en deadline for os selv. De enkelte værelser begynder snart at se ud som de skal ifølge mit hoved. Jeg har indrettet mit lille personlige bibliotek, og flyttet rundt på det for at indrette det igen (og jeg bliver nok nødt til at indrette det endnu engang senere), og jeg lover at jeg i den kommende måned nok skal give jer en rundvisning i mit private bibliotek. Man skulle tro jeg ikke ville have stor tid til at læse synderligt meget med alt der er sket i maj måned, men som altid overrasker jeg igen ved at have nået hele 13 bøger!

IMG_4926

Jo vist, en stor del af portionen er lydbøger, og det hjælper når man skal køre længere ture på arbejde, eller skal male herhjemme at man kan sætte en lydbog på og få tiden til at gå i godt selskab. Af den grund har jeg nu færdighørt børnebogsserien A Series of Unfortunate Events med bog 8-13 i denne måned, og det var en lidt broget kvalitet fra bog til bog. De blev bedre og bedre, men desværre skuffede slutningen mig en smule. Den var i hvert fald ikke hvad jeg havde regnet med, og det var nok primært derfor den skuffede mig. En anden lydbog jeg hørte, var i en helt anden skala/genre, var A Study in Charlotte. Jeg havde læst at den skulle være ideel for fans af Veronica Mars og det er jo lige mig! Det er lidt ligesom en Sherlock Holmes for teenagere, tilsat alt det akavede der kommer i følgeskab med at være teenager, og jeg er hooked på at læse flere i den serie.

I forlængelse af Unfortunate Events serien, kan man godt sige maj har været en del præget af børnebøger, hvormed jeg ubevidst vist nok også har deltaget i #Flyverhjørnet for måneden. Under alle omstændigheder er jeg kommet videre i Guardians serien, første med E. Aster Bunnymund and the Warrior Eggs at the Earth’s Core og dernæst Toothiana: Queen of the Tooth Fairy Armies. Begge er rigtig søde i deres genfortællinger af myterne om påskeharen og tandfeen, og jeg kan godt lide hvordan alle myterne langsomt bliver linket sammen til at skulle besejre manden fra børnenes mareridt. Jeg har den næste bog i serien liggende fra biblioteket, men dernæst må jeg nok vente på at få læst serien færdig, for jeg tror ikke de(n) sidste er udkommet endnu.

Jeg kom også lidt tilbage til mine eventyrs-genfortællinger i denne måned, og eventyr i det hele taget. Brothers and Beasts har jeg haft gang i siden marts, og det var rart at få læst den færdig. Samlingen af essays fra forskellige mandlige forfattere om deres forhold til eventyr var ganske spændende, dog ikke nær så spændende og underholdende som Angelar Carters A Bloody Chamber var. Det var bogklubvalget i denne måned, og selvom jeg havde læst et par af novellerne derfra før, så var det kun det meget bedre at læse dem igen og stifte bekendtskab med de nye. Carters genfortællinger er sensuelle og kontroversielle, og jeg tror at enten kan man lide dem, eller også kan man ikke, hvor jeg hører til den første halvdel.

Lidt i samme boldgade når det kommer til genfortællinger, så var maj måned også måneden for den anden bog i A Court of Thorns and Roses serien, nemlig A Court of Mist and Fury – og hold nu op hvor jeg elsker den bog, det er klart topscoren i denne måned! Jeg har allerede anmeldt den og rost den til skyerne, så det vil jeg ikke gøre her igen, men jeg kan ikke få nok af den bog. Det er så slemt at jeg har søgt til internettet og fanfiction for ikke at give slip på de karakterer. Hvilket bringer mig til månedens anden rigtig gode bog; Fangirl som Gyldendal var så søde at sende til mig. Den beskriver nok det stadie jeg befinder mig i lige pt i forhold til ACOMAF på den bedste facon. Fangirl var sød, sjov, akavet og bare alle de ting som det indebærer at være teenager, og jeg skal klart læse hendes følgeroman til denne, plus meget mere som Rowell har skrevet.

Juni lurer lige rundt om hjørnet og jeg har allerede planlagt en lille smule af hvad jeg gerne vil læse. Jeg har stadig en del arbejde i form af eksaminer der lige skal forberedes og gennemføres før jeg kan sætte punktum for dette skoleår, og gå på sommerferie. Men i mellemtiden vil jeg forsøge at forsætte i min serieafrunding, der er så mange serier jeg stadig mangler af færdiglæse, inden jeg vil begynde på nye. Derudover har Louise og jeg også vores Readalong af His Dark Materials (#KæreWonders), som jeg håber I vil være med til. Bloggen kommer også til at gennemgå lidt forandringer igennem de næste par måneder. Jeg skrev i forbindelse med make-overen at jeg har nogle nye ting på tegnebrættet, og det har jeg også. De vil blive afsløret løbende igennem juni og resten af sommerferien, for mit håb er at jeg kan få skabt nogle mere faste månedlige indlæg til jer. Nå ja, i juni har jeg også fødselsdag, så mon ikke der kommer en lille fremvisning af nye bøger? Om ikke andet, skal jeg også have vist jer mit nye hjemmebibliotek.

Serier afsluttet i år:

  • Chris Colfer – Land of Stories
  • Sarah J. Maas – Throne of Glass
  • Catherynne M. Valente – Fairyland
  • Sarah J. Maas – A Court of Thorns and Roses
  • Claudia Gray – Firebird
  • Genevieve Cogman – The Invisible Library
  • Nanna Foss – Spektrum
  • William Joyce – The Guardians
  • Ransom Riggs – Miss Peregrine’s Peculiar Children
  • Francesca Haig – The Fire Sermon
  • Jennifer Donnelly – Water Fire Saga
  • Lemony Snicket A Series of Unfortunate Events
  • Lesley Livingston – Wondrous Strange

Hvordan har jeres maj måned set ud? Og hvad planlægger I at læse i juni måned?

Continue Reading