Baby og lidt barsel

Så kom tiden – jeg er blevet mor! Og hvor er det vildt at sige, for ikke at sige helt vildt underligt, men samtidig også mega fantastisk. Fantastisk hårdt ikke mindst også.

Det betyder altså også at jeg lige for tiden ikke har det vilde overskud til bloggen her, og derfor kommer den nok lige til at stå stille et lille stykke tid. Jeg har dog et par anmeldelser, der er skrevet, som måske kan finde vej til bloggen på et eller andet tidspunkt, men ellers er bloggen betragtet som gående på barsel på ubestemt tid.

Jeg håber at I stadig vil følge med når jeg engang vender tilbage, selvfølgelig med flere gode anmeldelser og nok også lidt personlige opdateringer om min nye hverdag.

Continue Reading

#KæreWonders – August, The Amber Spyglass

Det er blevet august, og det betyder at vi skal til at i gang med den sidste bog, og dermed også det sidste eventyr med Lyra og Will. Det er både lidt vemodigt, men også meget rart at få afslutningen på det hele. Jeg glæder mig i hvert fald til at genlæse de mange oplevelser som parret kommer ud for, og for at få genopfrisket de ting jeg ikke kan huske omkring de små detaljer.

IMG_0863

Som Louise og jeg snakkede om sidste måned, har vi også haft en konkurrence kørende. Modsigende til hvad vi skrev sidste måned, har vi faktisk allerede fundet en vinder, som er lidt held-i-uheld for nogle måske, mest af alt fordi der bare ikke har været deltagere til konkurrencen. Derfor siger vi automatisk stort tillykke til Bente, og mange tak for hendes deltagelse, som vi håber også strækker sig igennem august. Vi har sendt Bente en mail, og håber på at kunne sende præmien afsted til Bente inden længe.

IMG_5282

IMG_5035

Ikke desto mindre har det været enormt hyggeligt og socialt at genlæse bøgerne sammen med de af jer, der har haft lyst til at deltage. Vi håber som altid at I vil være med den sidste måned, til den sidste bog, og i så fald husk endelig at bruge #KæreWonders og #ViLæserDarkMaterials på diverse sociale medier.

Continue Reading

Konkurrence #05 Bogforum

I næste uge er der Bogforum og selvom jeg ikke helt 100% har besluttet mig for om jeg skal af sted eller ej (desværre heller det mest til at jeg bliver hjemme grundet de økonomiske omkostninger og tiden, øv), skal I da ikke snydes. Bogforum har nemlig været så elskværdigt søde at udlove 3 x dagsbilletter til 3 af mine heldige læsere. De billetter kan bruges til en dag på Bogforum, helt frit valg om I vil bruge den fredag, lørdag eller søndag.

Eftersom Bogforum bekendt er allerede næste weekend, bliver det en hurtig konkurrence som løber fra i dag og så vil vinderne blive trukket allerede på søndag, d 1 november. På den måde håber jeg at billetterne også kan nå at komme frem med posten til de tre heldige i tid nok til fredagens program, hvis det er fredag man vil af sted.

Alt hvad man skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar hertil, og du må da meget gerne fortælle hvad du glæder dig allermest til ved Bogforum. På søndag vil jeg så finde 3 heldige vindere og sende besked af sted med det samme. Jeg vil dog også pointere at hvis man ikke når at svare på vindermailen jeg sender ud søndag inden for 24 timer, vil en ny vinder blive trukket som kan nå at få billetten. Det er så synd hvis de her 3 billetter skulle gå til spilde.

Continue Reading

Waiting on Wednesday #062

Waiting on Wednesday er beregnet til at vise bøger frem som jeg ser frem til at læse. Det er min måde til at inspirere til andre gode læseoplevelser i fremtiden.

Titel: Boy, Snow, Bird
Forfatter: Helen Oyeyemi
Udgivelsesdato (forventet): Er udkommet

In the winter of 1953, Boy Novak arrives by chance in a small town in Massachusetts, looking, she believes, for beauty—the opposite of the life she’s left behind in New York. She marries a local widower and becomes stepmother to his winsome daughter, Snow Whitman.

A wicked stepmother is a creature Boy never imagined she’d become, but elements of the familiar tale of aesthetic obsession begin to play themselves out when the birth of Boy’s daughter, Bird, who is dark-skinned, exposes the Whitmans as light-skinned African Americans passing for white. Among them, Boy, Snow, and Bird confront the tyranny of the mirror to ask how much power surfaces really hold.

Grund til jeg glæder mig: Jeg elsker jo eventyrgenfortællinger, det siger jeg tit (og det bliver ved med at være sandt), og det siges af denne er en ganske mystisk genfortælling af Snehvide. Den har fået meget blandede anmeldelser, men jeg syntes alligevel den lyder helt vildt spændende og jeg vil bestemt læse den, nu hvor jeg også har købt den.

Hvad glæder I jer ellers til at læse?

Continue Reading

Dr Jekyll and Mr Hyde (Robert Louis Stevenson, 1885)

Published as a shilling shocker, Robert Louis Stevenson’s dark psychological fantasy gave birth to the idea of the split personality. The story of respectable Dr Jekyll’s strange association with damnable young man Edward Hyde; the hunt through fog-bound London for a killer; and the final revelation of Hyde’s true identity is a chilling exploration of humanity’s basest capacity for evil.

(Tekst fra goodreads)

IMG_3890

Som så mange andre klassikere er Dr Jekyll and Mr Hyde en af dem hvor jeg kun kender til den overordnede historie, men ikke selve detaljerne ved den gamle fortælling. Derfor var det også ganske inviterende at se at bogen var kortere end 100 sider, og jeg begav mig glædeligt i gang med den gamle fortælling.

Historien om Dr Henry Jekyll der vil gøre sit ypperste for at passe ind i samfundet, han vil endda gøre så meget at han ender med at undertrykke en del af sin personlighed. Denne del af sin personlighed sætter han videnskabelig forsøg ind på at løsrive, og lade slippe til overfladen. Det skulle han dog bare aldrig have gjort. Det står klart allerede fra de første sider i bogen, at noget er galt i byen. Advokaten Mr Utterson som man følger og hører historien igennem, er gode venner med Dr Jekyll, men de ses efterhånden sjældent. Til gengæld er en mystisk mandsperson begyndt at dukke op i byen fra tid til anden.

”Presently her eye wandered to the other, and she was surprised to recognize in him a certain Mr Hyde, who had once visited her master and for whom she had conceived a dislike.”

På meget få sider formår Stevenson at skabe en meget dyster og mystisk historie omkring de to herrer Dr Jekyll og Mr Hyde, for det afsløres først i de allersidste kapitler at disse er en og samme person (selvom man sidder og er klar over det lige fra starten). Samtidig med at Dr Jekyll fremstilles som en meget respektabel herre, gøres det klart allerede fra første møde at Mr Hyde ikke blot er noget afskyelig i udseende, han er også delvis ond. Man må sige at Stevenson virkelig har splittet mennesket i godt og ondt, meget konkret.

”At that time my virtue; my evil, kept awake by ambition, was alert and swift to seize the occasion; and the thing that was projected was Edward Hyde.”

Jeg var en smule overrasket over at historien rent faktisk ikke blev fortalt fra Dr Jekylls synspunkt, men i stedet en af sine venner. Det var en smule skuffende lige til at starte med, fordi jeg nok havde forventet en dybdegående og ekstrems personlig fortælling om hvor horribelt disse transformationer ville være. Men hvis jeg tænker tilbage på selve historiens opbygning virker det ganske godt at det er Mr Utterson der fortæller historien, og hemmeligheden først afsløres til sidst. Det skaber en rigtig fin balance af suspense hele historien igennem.

Der var nok heller ikke så meget uhygge i bogen som jeg havde forventet, det var mere mystik der prægede siderne. Det gjorde nu ikke så meget, men hvis man forventer en uhyggelig bog er dette nok ikke den første man skal vælge. Nærmere er det en historie der skaber lidt omtanke for hvordan vi som mennesker er sat sammen, hvilket jeg tror var hvad Stevenson lidt forsøgte i splittelsen af Jekyll og Hyde karakteren. Man må sige at han gjorde det ganske godt, eftersom vi bliver ved med at læse hans historie selv flere hundrede år efter.

3 star

Continue Reading

Vinder #Jeg henter solen ned

I går udløb datoen for konkurrencen om den nye ungdomsbog Jeg henter solen ned. Et tak skal endnu en gang lyde til Gyldendal fordi de har været så søde at sponsorere denne konkurrence.

IMG_3726

Det var rigtig sjovt at læse om alle jeres kreative minder, og hvor forskellige de var fra person til person. Igen har jeg gjort brug af random.org og det heldige vinder nummer endte på 3. Derfor skal der lyde et tillykke til Tanja Laursen. Send mig en mail, Tanja, med din adresse så jeg kan sende bogen til dig.

Tak til alle jer der deltog i konkurrencen, det var bestemt ikke den sidste, så bliv ved med at holde øje. 😉

Continue Reading

Året der nu er gået…

Vi skriver nu juli måned og det er vist tid til en lille status på hvordan året indtil nu har set ud. Jeg kan allerede se at jeg har overgået mig selv og læst meget mere end jeg havde forventet. Da året startede havde jeg sat mig selv den udfordring på goodreads der hed 75 bøger. I de sidste par måneder har jeg så set hvordan jeg støt har nærmet mig det mål forholdsvist hurtigere end forventet. Derfor besluttede jeg mig også for at hæve antallet til 100 her forleden. Ganske vist har jeg læst en del kortere bøger igennem året, men det hele tæller i sidste ende. Jeg er spændt på at se hvor tæt jeg kommer på mit nye mål.

Skærmbillede 2015-07-06 kl. 17.02.12

Jeg må desværre indse at min køberegel om én ny bog for hver 5 læst kun holdte de første par måneder – men det er vel også en slags succes! Alligevel syntes jeg ikke jeg har købt nær så mange som jeg måske kunne have gjort. Jeg har forsøgt at holde mig til tilbud og ellers bøger jeg længe gerne har ville have fingrene i. Så på den måde kan man sige at min bogindkøb er blevet mere gennemtænkte.

Min serielæsning går faktisk okay, både og. I starten af året havde jeg 8 serier på listen jeg gerne ville have færdiglæst, disse er sidenhen svundet ind til 3 af de oprindelige. Altså har jeg færdiglæst hele 5 serier, hvor nogle af dem var flere bøger end bare lige den sidste i serien. Desværre er jeg så bare startet på 4 nye serier, så på sin vis er jeg lige fedt. Men det er også svært at færdiglæse serier når de sidste bøger ikke er udgivet endnu. Forhåbentlig vil årets udgang vise en anden statistik.

  • Lev Grossman – The Magicians
  • Marissa Meyer – Lunar Chronicles
  • Lene Kaaberbøl – Skammerserien
  • Lene Kaaberbøl – Vildheks
  • Sascha Christensen – Humaran
  • Chris Colfer – Land of Stories
  • A.G Howard – Splintered
  • Sarah J. Maas – Throne of Glass
  • Catherynne M. Valente – Fairyland
  • Sarah J. Maas – A Court of Thorns and Roses
  • Claudia Gray – Firebird
  • Genevieve Cogman – The Invisible Library

Min deltagelse i Fairy Tale Retelling Challenge er indtil videre oppe på 12 bøger, og jeg har mange flere at tage fat på. Det vil sige at jeg på nuværende tidspunkt har opnået titlen som Big Bad Wolf ifølge statistikken. Men som sagt har jeg flere, og nogle er endda i en serie så jeg kan slå to fluer med et smæk.

Skærmbillede 2015-07-06 kl. 17.02.31

Af det jeg indtil nu har læst syntes jeg at jeg har været ret heldig, det er meget få der har fået 2 eller 1 stjerne, størstedelen ligger i den øvre halvdel af bedømmelsesfeltet. Om jeg er for sød i mine anmeldelser, eller om jeg bare er heldig kan jeg ikke sige. Jeg kan bare håbe på at det næste halve år vil bidrage med lige så gode læseoplevelser som jeg hidtil har læst mig igennem.

Hvordan har jeres år indtil nu set ud?

Continue Reading

February Wrap-Up

Februar var overraskende nok en endnu bedre læsemåned end Januar var for mig; jeg har fået læst hele 8 (næsten 9) bøger selvom nogle af dem godt nok var lidt små i det. Alligevel har størstedelen af dem været fysiske, og det er jo godt for det betyder et godt indhug i min fysiske stak af bøger der skal læses før jeg må købe nye.

IMG_2361

Starten af måneden blev meget præget af fairy tale retellings til den challenge jeg deltager i dette år, og Snow af Tracy Lynn var en rigtig sød genfortælling af Snehvide, som jeg læste den som e-bog igennem Mofibo. Herefter fortsatte jeg med Unhinged af A. G. Howard som er fortsættelsen til Alice in Wonderland retelling serien Splintered. Som sidste FTRT næsten spurtlæste jeg Neil Gaimans lille novelle The Sleeper and the Spindle, som genfortæller de to eventyr om Snehvide og Tornerose, en virkelig sød og smuk bog som jeg gerne syntes måtte have været længere. Jeg har også læst hele to Vildhekse bøger af Lene Kaaberbøl, det være sig bog 4 og 5 i serien så nu mangler jeg bare den sidste for at have afsluttet årets første serie! Neptune kom jeg også et dejligt gensynssmut forbi sammen med Veronica Mars og Rob Thomas i Mr. Kiss and Tell som jeg nød i fulde drag. Derudover fik jeg også månedens portion chick-lit i stil af den første Shopaholic bog af Sophie Kinsella og den søde lille fortælling af Jojo Moyes Honeymoon i Paris. Bogklubbens første bog var Donna Tartts Den Lille Ven, men den er jeg simpelthen ikke blevet færdig med, så det er derfor jeg tæller næsten 9 læste bøger.

Månedens bedste bog står lige mellem Mr. Kiss and Tell og The Sleeper and the Spindle, og det er fordi de tilhører hver deres kategori. Kiss and Tell elskede jeg fra første side af den simple grund at jeg fik mere af Veronica Mars universet og jeg kunne leve videre i den korrupte verden. Sleeper and Spindle elskede jeg fordi det var et originalt take på de klassiske eventyr med Gaimans finurlige tilgang dertil.

Der har som sådan ikke været nogen månedens dårligste bog – hvis jeg altså tæller ud fra de nævnte her. For jeg opgav jo Deborah Harkness’ Heksejagt, desværre, så på sin vis går den vel for månedens dårligste i det jeg slet ikke magtede at læse den færdig.

Februar var en meget dansk præget måned i min læsning, så derfor har jeg allerede bestemt jeg skal have en større portion engelske bøger i marts. Næste måned går jeg også lidt i det old-school. I forbindelse med arbejde skal jeg arbejde med Dystopi og derfor har jeg tænkt mig at dykke ned i nogle af de oprindelige dystopiske romaner af fx H. G. Wells og Aldous Huxley som nogle af dem. Derudover har jeg også besluttet mig for at jeg skal have lidt mere chick-litt, så jeg fortsætter med Shopaholic lige så stille og så vil jeg følge med på bølgen med noget mere Jojo Moyes. Og monstro der ikke også sniger sig lidt fairyt tale retelling ind i billedet.

Continue Reading

Når jeg siger “Hej”, siger I…….. Intet.

I løbet af de sidste par måneder har jeg oplevet…. Ja, stilhed kan jeg vel kun kalde det.

Jeg hører tit at forlag rigtig gerne vil samarbejde med bogbloggere og hjertens gerne sende anmeldereksemplarer fordi det jo giver gratis reklame på den måde, både for dem som forlag og for den enkelte bog. Og i teorien lyder det også helt fantastisk og som bogblogger sidder man og tænker at det da kun kan blive til noget herligt samarbejde i fremtiden med en masse gode bøger, for det er jo det os bogbloggere allerhelst vil; læse bøger og dele vores mening om dem.

Men, men, men når det så kommer til praksis udført af denne ’teori’ så får tonen en helt anden lyd. Ja, nærmest bedre sagt får det ingen lyd. Siden slut-december har jeg pt sendt (hvad jeg selv mener er) ydmyge og søde forspørgelser på enkelt bøger med henblik på at læse og anmelde dem på bloggen. Jeg syntes selv at jeg ikke var for anmassende eller for ’fræk’ til at spørge om disse bøger, og i sidste ende har jeg altid været forberedt på at forlagene i værste tilfælde ville skrive tilbage med et nej. Men hvad der reelt set er sket er absolut stilhed. Fra de tre forlag (som skal forblive navnløse, for jeg har ikke i sinde at klandre nogle med dette indlæg) jeg har kontaktet har jeg ikke modtaget hverken et ja eller et nej eller et vi har modtaget din mail som det mindste.

I det hele taget syntes jeg det er lidt dårlig kommunikation, for det billede forlagene åh så gerne vil formidle til bogbloggere landet over, eller også har jeg bare misforstået noget. I det mindste ville jeg bare gerne have et eller andet svar på at min mail er blevet modtaget. Og jo, fair nok det kan være de ryger i spam-folders diverse steder, men jeg syntes efterhånden at det er lidt voldsomt med spam-folders der opsluger al den post man ikke vil kendes ved (i værste tilfælde).

For når man på den anden side kan se diverse forlag allerede have fine samarbejdsaftale med andre bogbloggere kan jeg heller ikke lade være med at tænke om ens bogblog skal opnå en eller anden form for prestige for at enkelt (store) forlag kan se sig nedlaget til at samarbejde med den pågældende bogblog. Jo, jeg ved godt min blog måske ikke når voldsomt mange mennesker endnu, men jeg når da en fin portion som alle sammen har en mening og som måske deler min mening. Hvorfor hvis jeg i sidste ende ender med at afskrive disse forlag mister de potentielt ikke bare mig som fremtidig ’kunde’, men måske også en håndfuld andre mennesker.

I sidste ende handler det principielt bare om at jeg syntes det image man gerne vil have udadtil skal stemme overens med det man rent faktisk også har tænkt sig at opretholde, og ikke udøve forskelsbehandling hvis det er tilfældet. For hvis man forskelsbehandler skal man gøre opmærksom på det så man som ’lille’ bogblogger ikke sidder og sender mails på mails der bare forgæves aldrig når frem. Ultimativt handler det om kommunikation som alle parter gerne vil opretholde og få positive resultater af. Det er desværre bare ikke helt det resultat jeg har oplevet hos alle endnu.

 

Dette indlæg skal ikke opfattes som nedtalende på nogen måde om konkrete forlag – deraf ingen navne – for jeg har også haft rigtig gode samarbejder med forlag. Det er blot et indlæg for at ytre min mening og måske skabe lidt debat hos os ’små’ bloggere.

Continue Reading

Bøger der siger stop!

I går matte jeg opgive en bog helt og aldeles, på trods af at jeg var kommet et godt stykke i bogen. Jeg måtte dog erkende at jeg ikke ville blive mere glad for den, tværtimod højst sandsynligt bare mere irriteret på den og dens karakterer. Derfor valgte jeg simpelthen bare at droppe den, helt og aldeles!

Bogen jeg taler om er Deborah Harkness’ Heksejagt, som jeg faktisk førhen har syntes lød ret spændende, jeg tror jeg er blevet lidt mere interesseret i alt det med hekse frem for vampyrer. Derfor valgte jeg også at give den her bog en chance, og jeg valgte så at høre den som lydbog.

heksenatHøjst sandsynlig vil jeg give oplæseren en del af skylden for at jeg opgav. Hendes stemme (jeg har selvfølgelig glemt hvad hun hedder – fint nok, for jeg har ikke lyst til at hænge nogen ud på den måde) gik mig bare sådan på nerverne. For det første læste hun halvdelen af teksten i alt for lavt et lydniveau, som om hun stort set skulle hviske halvdelen af bogen – ikke et hit! Og så bidrog hendes stemme ikke synderligt meget til de forskellige karkaterer.

Det der dog gik mig allermest på nerverne var de to hovedpersoner. Matthew Claimont og Diana Bishop, henholdsvis vampyr og heks. Det lyder umiddelbart som et match der kunne være interessant, men desværre blev de bare mere og mere irriterende. Matthew er den alt-overskyggende overbeskyttende vampyr som er alt for ophængt på gamle kønsroller, og lader ikke Diana gøre noget som helst selv, og han får hende til at fremstå som fuldstændig uduelig til at gøre noget selv, og som om hun heller ikke selv ved ret meget om særlig meget. Diana startede som en okay person, men som bogen skred frem blev hun bare mere og mere intetsigende og hendes rolle som den ultimative damsel in distress der absolut intet kan selv, men måske gerne vil selv, men lader sig overtale af Matthew til ikke at gøre det alligevel. For hver ting de gjorde/ikke gjorde blev jeg bare mere og mere irriteret på dem. På det seneste begyndte jeg også bare at se dem som karikerede versioner af Edward og Bella, og Twilight syntes jeg egentlig jeg har læst rigeligt af. Matthew var 3 gange så beskyttende som Edward, og Diana var 5 gange så hjælpeløs som Bella forekom at være.

Så i sidste ende valgte jeg at sige stop. Det er ærgerligt for bogen lød jo rigtig god, og det har ikke afskrækket mig fra at læse andre bøger om hekse, men lige præcis den her serie må jeg nok afskrive.

Hvis I har læst den, hvad er så jeres læseoplevelse med den? Har I opgivet en bog på lignende måde?

Continue Reading